Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten districten Utrecht Stad, 09.45 uur

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-02-2002
Persberichten districten Utrecht Stad, 09.45 uur

Gewapende overval

UTRECHT Donderdag rond 10.00 uur werd een winkel aan het Vredenburg overvallen. Een onbekend gebleven man kwam de winkel inlopen en richtte een vuurwapen op één van de medewerkers. Nadat hij geld overhandigd had gekregen (bedrag onbekend), sloot hij de drie aanwezige medewerkers op in een kantoorruimte en ging er lopend vandoor. De politie was snel ter plaatse en heeft een onderzoek ingesteld. In het belang van dit onderzoek vraagt de politie om getuigen die rond die tijd iets hebben gezien, contact op te nemen met de recherche van district Paardenveld via 0900-8844.

Controle alcohol

UTRECHT De politie heeft afgelopen nacht een alcoholcontrole gehouden op de Rijnkade. In totaal is 120 bestuurders gevraagd mee te werken aan de blaastest. Vier automobilisten bleken teveel gedronken te hebben. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken omdat zij een alcoholpromillage hadden boven de 1.5, namelijk een promillage van
1.7 en 1.55. De overige twee automobilisten kregen een proces-verbaal.

Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT Rond 23.15 uur donderdag kreeg de politie de melding dat een drietal jongens op de Peltlaan in een auto aan het inbreken waren. Op basis van het opgegeven signalement gingen agenten op onderzoek uit in de buurt. Zij troffen op de Adenauerlaan een drietal jongens aan die aan het signalement voldeden. Toen de agenten de jongens aanspraken, renden er twee direct weg. Hiervan kon één jongen nog aangehouden worden. De derde jongen was blijven staan en werd eveneens aangehouden. Beide jongens, 15 jaar uit Utrecht, zijn voor verhoor ingesloten. Uit onderzoek bleek dat het portierslot was geforceerd. De auto is in de parkeergarage van het politiebureau geparkeerd.

Ongeval met letsel

UTRECHT Rond 16.45 uur vond er op het Anne Frankplein een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een automobilist.

Een 68-jarige automobilist uit Utrecht reed over de Europalaan en zag op het Anne Frankplein een 18-jarige bromfietser uit Utrecht die van rechts kwam over het hoofd. De automobilist kon een botsing niet meer voorkomen. Toen agenten aankwamen, zagen zij dat de bromfiets gedeeltelijk onder de auto lag. De bestuurder van de bromfietser had pijn aan zijn been en rug. Zijn passagiere, een 17-jarig meisje uit Utrecht, had letsel aan haar knie. Zij zijn later op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Botsing fietser en bromfietser
UTRECHT Rond 13.30 uur donderdagmiddag werd de politie gestuurd naar de Linschotensingel waar een botsing tussen een fietser en een bromfietser had plaatsgevonden. De fietser, een 59-jarige vrouw uit Utrecht, reed vanaf de Linschotensingel rechtsaf t Goylaan op, zonder hierbij te kijken. Een 28-jarige bromfietser uit Utrecht kwam op dat moment aanrijden en kon de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw had pijn aan haar hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie