Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 15-02-2002

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 15-02-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht, 10:00 uur; (J. Clermonts)

Percentage snelheidsovertredingen in-en uitvalswegen Maastricht hoog

Donderdag 14 februari werd door het VHT op een aantal in- en uitvalswegen van de ring Maastricht gecontroleerd op de speerpunten snelheid, gordel, helm en roodlicht. Opvallend was dat gedurende de korte controletijd een hoog aantal snelheidsovertredingen gemeten werd.
Op de Bosscherweg werden gedurende 1½ uur 171 overtredingen geconstateerd dat 26,3% van het aantal pasanten was. Gedurende de controletijd van 2 uur aan de Via Regia bedroeg dat percentage 30%, en gedurende de 3 uur controletijd aan de Cabergerweg 13,1%. Tijdens de controletijd van 1½ uur aan de Tongerseweg was het aantal overtredingen 30%. Al deze metingen werden met radarapparatuur uitgevoerd.
Ook werden controles gehouden met staande houding op de Brusselseweg en de Frontensingel. Op de eerstgenoemde werd met de lasergun de snelheid gemeten en daarbij liepen 21 bestuurders tegen de lamp; 3 droegen geen gordel, 5 bromfietsers geen helm droegen; 2 bromfietsers niet verzekerd waren; 1 niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en 1 automobilist de keuringsdatum van de APK had laten verlopen.
Op de Frontensingel negeerden 2 bestuurders het rode licht; 1 bromfietser droeg geen helm; 1 bezat geen bromfietscertificaat en 1 was ten onrechte voorzien van een oranje plaat.

De uitgevoerde controles in Heerlen gaven het volgende beeld: Op de N281 (stadsautoweg) werden in 1½ uur tijd 72 (4,3%) overtredingen gemeten; op de Schelsberg 186 (14.3%) en op de J.F.Kennedylaan 31 (9,6%).
Op de Ganzeweide, Nieuw Eijckholt en de Welterlaan werden controles met staande houding gedaan. Op de Ganzeweide (30km-zone) leverde dat de volgende bekeuringen op: 4x snelheid; 27x niet dragen van de gordel; 1x niet dragen van een helm op een motor; 1x dat een auto niet voorzien was van een gordel; 1x rijden zonder rijbewijs en 1x voor het niet verlenen van voorrang.
Op Nieuw Eijckholt: 21x snelheid en 13x niet dragen van de gordel en op de Welterlaan 13x niet dragen van de gordel; 5x snelheid en 2x negeren van het rode verkeerslicht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie