Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Recordverkopen Hyundai

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

15-2-2002

Recordverkopen Hyundai

De Hyundai Motor Group, met daarin de merken Hyundai en Kia, heeft de wind in de verkoopzeilen. Volgens een eigen schatting verkopen de merken dit jaar gezamenlijk 2,64 miljoen auto's en bedrijfswagens.

Dat is zes procent meer dan in 2001 toen er 2,49 miljoen verkocht werden. De Hyundai Motor Group meldt dat zowel de export als de verkopen in Zuid-Korea dit jaar zullen stijgen.

Voor Hyundai bracht 2001 ook al een verkooprecord met 1,6 miljoen auto's, een stijging van ruim vier procent ten opzichte van 2000. De groei werd deels via export en deels in eigen land gerealiseerd. Met name de nieuwste generatie Hyundai's, zoals de Santa Fe, de Trajet, de Matrix en de Sonata, leverde een grote bijdrage aan het exportsucces van het Zuid-Koreaanse merk. De goede verkoopresultaten werden behaald ondanks productiehinder als gevolg van de bouw van nieuwe productiefaciliteiten bij bestaande fabriekscomplexen.

WK-voetbal

Hyundai verwacht dat de komst van haar nieuwe, compacte B-segment auto, die nu nog de codenaam TB draagt, later dit jaar een stevige bijdrage zal leveren aan de verkoopresultaten, binnen en buiten Zuid-Korea. Deze auto wordt overigens volgende maand in Genève voor het eerst in definitieve vorm aan pers en publiek getoond. De fabrikant is daarnaast een van de hoofdsponsors van het WK-voetbal in Zuid-Korea en Japan en zal het evenement gebruiken om de bekendheid te vergroten en extra verkopen te realiseren.

De maand januari toont veelbelovende cijfers. Met 142.791 verkochte of geëxporteerde auto's boekt Hyundai de beste januarimaand ooit. De verkopen in eigen land stegen ruim vijftig procent in vergelijking tot januari 2001. De export nam met bijna dertig procent toe.

Nederland: 13% groei

Ook in Nederland zit het merk fors in de lift met een verkoopgroei van dertien procent. Met 2203 verkochte personen- en bedrijfswagens in januari steeg het marktaandeel tot 2,7 procent. In januari van vorig jaar bedroeg het marktaandeel nog 2,3 procent. Clem Dickmann, Managing Director van Hyundai-importeur Greenib Car: "Dat is mede het resultaat van de vier nieuwe modellen die we vorig jaar lanceerden: de Sonata, de Matrix, de Coupé en de Terracan. Dit is een uitstekende start van het nieuwe jaar!"

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie