Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sociale partners dagen Melkert en Balkenende uit over WAO

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: FNV
Zoek soortgelijke berichten

FNV

Sociale partners dagen Melkert en Balkenende uit over WAO

De vakcentrales en de werkgeversorganisaties willen duidelijkheid van de politieke leiders van PvdA en CDA over het WAO-advies van de SER. Lodewijk de Waal namens de sociale partners: Wij doen een dringend beroep op met name de lijsttrekkers van deze partijen , ons klip en klaar helder te maken dat zij zich zullen inspannen alle hoofdlijnen van het SER-akkoord in een regeerakkoord te verwerken.

De Waal deed het gezamenlijke beroep op Melkert en Balkenende vanochtend in de vergadering van de Sociaal Economische Raad. De sociale partners zijn verontrust over publieke uitlatingen eerder deze week door PvdA- en CDA-parlementariers die twijfel zaaien over hun steun voor belangrijke delen van de hoofdlijnen van het SER-advies.

Werkgevers en werknemers richten zich vooral op PvdA en CDA, omdat zo hebben zij ingecalculeerd de standpunten van de overige partijen min of meer vastliggen: Dat D66 zuur en negatief reageert, is traditie. Dat de VVD terughoudend is, zal nog een stevig debat vereisen

Op zn minst verwarrend vinden de werkgevers en werknemers het dat er momenteel drie verschillende doorberekeningen van het WAO-plan circuleren: van de SER zelf, het instituut Nyfer en het Centraal Planbureau. Vooral de rol van deze laatste instantie in het WAO-debat vindt de Waal verontrustend: enerzijds is het CPB in de SER-commissie medespeler. Maar nu blijkt ze tegelijk ook de publieke, of moet ik zelfs zeggen politieke scherprechter van het advies te zijn. Daar moeten we het op een rustiger moment maar eens over hebben.

15 februari 2002

Bijgevoegd:
wao_inbreng_actualiteiten_SER.doc

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie