Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 15-02-2002

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 15-02-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Overleden
LELYSTAD Een 41-jarige automobilist uit Harderwijk is donderdagochtend ten gevolge van een frontale botsing op de Larserweg overleden. Volgens getuigenverklaringen wisselde de automobilist die richting Harderwijk reed, om onbekende reden van weghelft en botste frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen. De 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Marle bleef ongedeerd. De politie, GGD-personeel, de brandweer en de wegbeheerder waren ter plaatse en verleenden hulp. De technische recherche stelde een onderzoek in. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen afgesleept. De weg is van ongeveer 11 uur tot 17 uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Getuigenoproep zware mishandeling
ALMERE Een 34-jarige Almeerder heeft bij de politie aangifte gedaan van zware mishandeling. De man, werkzaam als conciërge bij een middelbare school in Almere Haven, wilde dinsdagmiddag rond 16:00 uur vier nog onbekende jonge mannen vragen om van het schoolplein af te gaan. Volgens een getuige begon het viertal hem onmiddellijk te slaan en schoppen. De man is met letsel aan het hoofd en een gebroken kaak opgenomen in het ziekenhuis.
De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben of over informatie te beschikken die van belang kan zijn voor het onderzoek, zich te melden. Telefoon: 036-5383838.

Weer gestolen sieraden in Opsporing Verzocht
DRONTEN Aanstaande maandagavond 18 februari toont het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht op Nederland 1 weer een aantal sieraden afkomstig van diefstal. Kijkers die deze herkennen, worden gevraagd via een speciaal telefoonnummer contact op te nemen met de politie Dronten. Afgelopen maandag besteedde het tv-programma al aandacht aan gestolen sieraden die bij een woninginbraak in Sint Jansklooster gevonden waren. Dankzij deze uitzending kreeg de politie Dronten die een onderzoek doet naar deze diefstallen, 30 tips binnen waarvan een aantal bruikbare. Op de website van het tv-programma (www.opsporingverzocht.nl) staat een lijst met de sieraden en informatie over de uitzendingen.

Kop-staartbotsing De Zuid
DRONTEN Donderdagmiddag heeft zich op De Zuid een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 53-jarige automobiliste uit Soest kon niet meer op tijd tot stilstand komen en botste achterop de auto van een 38-jarige automobiliste uit Biddinghuizen. De bijrijdster van de vrouw uit Biddinghuizen, een 56-jarige vrouw uit Dronten, is voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanrijding onder invloed
DRONTEN Op de Lancasterdreef is donderdagmiddag een 64-jarige automobilist uit Dronten aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was even daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding. Volgens getuigen botste hij tegen een stilstaande auto aan. Omdat de politie vermoedt dat er alcohol in het spel was en een ademanalyse niet lukte, is een bloedproef afgenomen.

Wietplantage ontmanteld
ALMERE Donderdagmiddag is aan de Hopperzuigerstraat een wietplantage ontmanteld. De politie kwam de plantage op het spoor door wateroverlast. In totaal 230 plantjes en diverse goederen zijn in beslag genomen.

Aanhouding vals geld
ALMERE Bij een eetgelegenheid aan de Grote Markt is donderdagmiddag een 15-jarig meisje uit Almere aangehouden voor het uitgeven van vals geld. Ze wilde betalen met een vals briefje van 50 euro. Het meisje is voor nader onderzoek op het politiebureau in verzekering gesteld. Het valse briefje is in beslag genomen.

Aanhouding verduistering
ALMERE Donderdagmiddag is een 19-jarige Almeerse werknemer van een winkel aan de Markerkant aangehouden voor verduistering. Hij had goederen meegegeven aan een kennis van hem. Die kennis, een 25-jarige Almeerder, is later in zijn woning aangehouden. De gestolen goederen zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Busjes in botsing
ALMERE Op de Vogelweg zijn donderdagmiddag twee busjes met elkaar in botsing gekomen. Een 25-jarige bestuurder uit Wageningen wilde vanaf de Gruttoweg de Vogelweg oprijden. Waarschijnlijk werd zijn zicht belemmerd door de laagstaande zon en zag hij een busje, bestuurd door een 32-jarie man uit Dronten, over het hoofd. De Drontenaar remde nog, maar kon een botsing niet meer voorkomen. Beide bestuurders en een 19-jarige passagier van de man uit Wageningen (eveneens uit Wageningen) zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De provincie heeft ervoor gezorgd dat de weg - die bezaaid lag met spijkers, schroeven, motorolie en koelvloeistof weer schoongemaakt werd.

Autobrand
ALMERE De brandweer heeft donderdagavond uit moeten rukken naar het Festivalplein voor een autobrand. Een voorbijganger zag dat de auto vol rook stond. Omdat niet te zien was of er nog iemand in de auto zat, heeft de voorbijganger een ruit ingeslagen. Dit bleek niet het geval. De auto is geblust en afgesleept. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Aanhouding verzet en bedreiging
ALMERE Donderdagavond zijn op de Bottelaarpassage twee Amsterdammers van 20 en 21 jaar aangehouden. De politie had ze aangesproken omdat zij met een aantal personen alcohol dronken in het openbaar. Op het moment dat de agenten verder wilden lopen, uitte de 21-jarige allerlei beledigingen en bedreigingen. Hiervoor is hij aangehouden en geboeid. Op het moment dat hij naar een surveillanceauto gebracht werd om hem over te brengen naar het politiebureau, verzette hij zich hevig. De 20-jarige schoot hem te hulp en probeerde de 21-jarige te bevrijden uit de greep van de politie. Na een aantal waarschuwingen is hij aangehouden voor belemmering. Ook hij verzette zich bij aanhouding en is geboeid. De 21-jarige werd uiteindelijk in de politieauto geplaatst, waarop hij de ruit van de achterportier eruit schopte. Het toestromende publiek werd op afstand gehouden om de veiligheid te waarborgen. Hierbij is onder meer een surveillancehond van politie ingezet. Beide verdachten zijn voor nader verhoor op het politiebureau in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie