Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Wijnhout Punt Hoogeveen legt functie neer

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen


---

15 februari 2002

Wethouder Wijnhout Punt legt functie neer

Wijnhout Punt (PvdA) heeft aangegeven met onmiddellijke ingang zijn functie als wethouder van de gemeente Hoogeveen neer te leggen. Hij wil op deze manier voorkomen dat de commotie die rond zijn persoon is ontstaan als gevolg van een incident dat twee jaar geleden plaatsvond, schade gaat berokkenen aan de gemeente Hoogeveen of aan zijn partij.

In een reactie zegt Punt dat niet hetgeen twee jaar geleden is gebeurd (onwelvoeglijke gedragingen ten opzichte van zijn huishoudelijk hulp), maar de huidige negatieve publiciteit de reden is voor zijn vertrek. 'Wat toen gebeurd is, heb ik nooit goed gepraat. Maar het was wel gebeurd in de privésfeer en naar mijn gevoel ook zo opgelost. Het gebeurde heeft op geen enkele wijze invloed gehad op mijn functioneren als wethouder, maar de commotie die er nu is ontstaan kan dat wel hebben. Om die reden heb ik aangegeven per onmiddellijk te stoppen.'

Wijnhout Punt is zestien jaar wethouder geweest en had al eerder aangegeven na de verkiezingen, over drie weken, te zullen stoppen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie