Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 15-02-2002

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Baldadige jeugd

NIEUWEGEIN Op donderdag 14 februari is een jongen aangehouden voor een vorige week gepleegde mishandeling.

Rond 17.35 uur kreeg de politie de melding dat baldadige jeugd stenen aan het gooien was bij de ijsbaan aan de Poststede. Aan de hand van de door de 21-jarige beheerder opgegeven signalementen stelden politiemensen in City Plaza een onderzoek in. Daar troffen zij twee jongens aan die aan de signalementen voldeden. De twee, 15 en 18 jaar oud en beiden afkomstig uit Vianen, werden mee teruggenomen naar de ijsbaan. Daar bleek dat zij beiden niet met stenen hadden gegooid, maar tevens bleek dat de 15-jarige verdachte was van de mishandeling van de 21-jarige beheerder. Deze mishandeling vond op woensdag 6 februari plaats (Zie persbericht, district Lekstroom d.d. 07-02-02).

De 15-jarige jongen is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Jongetje gewond

IJSSELSTEIN Op donderdag 14 febnruari raakte en jongetje bij een aanrijding gewond.

Rond 14.15 uur reed een 8-jarige jongetje uit IJsselstein over het Vingerhoekhof. Daar stond een vrachtwagen met een openstaande laadklep. Deze was beveiligd middels in werking zijnde alarmlichten en waarschuwingslichten op de klep zelf. Mogelijk door de laagstaande zon zag het jongetje de klep niet en fietste daar tegenaan. Hij liep daarbij een hoofdwond boven zijn rechteroog op en werd per ambulance naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Vrouw van tas beroofd

NIEUWEGEIN Op donderdag 14 februari is een vrouw van haar tas beroofd. Daarbij kwam zij ten val.

Rond 13.15 uur reed een 34-jarige vrouw uit Nieuwegein op haar fiets over de Vreeswijksestraatweg in de richting van de Noordstedeweg. Ter hoogte van de Blauwe Brug werd zij ingehaald door twee jongens op een zwarte crossmotor. De passagier van de motor rukte de tas van de schouder van de vrouw. Hierdoor kwam zij ten val en liep daarbij schaafwonden aan haar linker onderbeen en voet op.

In de tas bevonden zich een portemonnee met ruim 100,-, een GSM en een bos sleutels. De jongens waren tussen de 16 en 18 jaar oud, droegen een zwarte en rode helm en hadden beiden een zwarte jas aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie