Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 15-02-2002

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 11.30 uur (Deel 2)

Conducteur mishandeld

MAARSSEN Op donderdag 14 februari zijn twee mannen voor mishandeling van een conducteur aangehouden.

Rond 21.45 uur kreeg de politie de melding dat op het Station Maarssen bij de trein richting Amsterdam een conducteur door een groep jongens zou zijn geschopt en geslagen. Door meerdere politie-eenheden werd op en rond het station een onderzoek ingesteld. Daarbij werden aanvankelijk drie jongens van 13, 16 en 16 jaar uit Maarssen aangehouden. Uit onderzoek bleek dat zij wel getuige waren geweest van de mishandeling, maar daar niet aan hadden deelgenomen. Zij werden weer in vrijheid gesteld.

Middels getuigenverklaringen kon de identiteit van de verdachten worden vastgesteld. Het ging om een 18-jarige man en een 53-jarige man, beiden afkomstig uit Maarssen. Beide verdachten werden op twee verschillende locaties in hun woning in Maarssen aangehouden. Zij zijn overgedragen aan de recherche van de Spoorwegpolitie en zijn ingesloten.

Autokrakers aangehouden

WOERDEN Op donderdag 14 februari zijn twee jongens voor een inbraak in een auto aangehouden.

Rond 21.10 uur zag een getuige dat twee jongens op de Frederik Hendriklaan in een auto inbraken en er vervolgens te voet vandoor gingen. De man reed achter een van de verdachten aan en zag hem een woning in de nabije omgeving binnengaan. De jongen, 13 jaar oud en afkomstig uit Woerden, werd daar even later aangehouden. Door onderzoek kon ook de identiteit van de andere verdachte worden vastgesteld. De jongen, 14 jaar oud en afkomstig uit Woerden, werd eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie