Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad stemt in met wijziging bouwbesluit

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerraad stemt in met wijziging bouwbesluit (15-2-2002)De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Remkes van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer ingestemd met een wijziging van het nieuwe Bouwbesluit.

Het nieuwe Bouwbesluit zal volgens planning op 1 juli van dit jaar in werking treden, maar op een aantal punten wordt dit een half jaar later. Het betreft de voorgestelde verhoging van de minimaal vereiste plafondhoogte (van 2,40 naar 2,60 meter) en deurhoogte (van 2,10 naar 2,30 meter) en op het punt van de makkelijk beloopbare trappen. Dit gebeurt op verzoek van de NEPROM en NVB die hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben om woningbouwplannen aan deze minimumeisen aan te passen. In het Bouwbesluit komt een strikter verband tussen de hoeveelheid mensen die in een ruimte aanwezig mogen zijn (bezettingsgraad) en de vluchtwegen. Dit houdt in dat een hoger aantal personen niet is toegestaan, tenzij aanvullende maatregelen voor die ruimte worden getroffen. Afhankelijk van het beleid van de plaatselijke brandweer bij het opstellen van de gemeentelijke gebruiksvergunningen kan deze nieuwe maatregel ook voor bestaande gebouwen gaan gelden. De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het conceptbesluit voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het besluit wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad.

( bron: www.vrom.nl/pagina.html?id=1&goto=6689&site=persbericht )


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie