Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alphen aan den Rijn prolongeert keurmerk Investors in People

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alphen aan den Rijn


Alphen aan den Rijn prolongeert keurmerk Investors in People

Alphens Actieplan 'Mensenwerk van A tot Z' werkt.

Op 7 februari jl. ontving de gemeente Alphen aan den Rijn opnieuw het keurmerk Investors in People (IiP). Gemeentesecretaris Ger de Graaff en wethouder Ed de Leest (wethouder Personeel & Organisatie) ontvingen het certificaat uit handen van Gerrit Corbijn van Certiked, de stichting Certificatie Kennisintensieve dienstverlening uit Utrecht.

In 2000 ontving de Gemeente Alphen aan den Rijn als eerste overheidsorganisatie dit keurmerk op het gebied van personeelsmanagement en vorige week wist Alphen aan den Rijn zich de eerste overheidsorganisatie die het verlengingscertificaat' wist te verwerven. Een heugelijk feit, temeer omdat het behouden van een dergelijk certificaat vaak veel extra inspanningen kost. De gemeente heeft gezien dat het motto van IiP 'Better people, better business' in de praktijk werkt. De inspanningen voortvloeiend uit de eisen van het keurmerk hebben tastbaar bijgedragen aan het realiseren van de organisatiedoelen.

De belangrijkste conclusies van het rapport dat gelijktijdig met het certificaat werd uitgereikt, waren:
"De gemeente heeft veel werk en geld geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van mensen en organisatie. De gemeente investeert serieus in haar mensen en het gedachtegoed van Investor in People. Met haar sterke actiegerichtheid is de gemeente Alphen aan den Rijn een zeer ondernemende organisatie!"

"Op het gebied van actie, inzet, planning en evaluatie heeft de organisatie voldoende vooruitgang geboekt:

* Zo ontwikkelde zij de BMF-koers 2005, een visie aan de hand waarvan een aantal cruciale interne processen zich nog verder zal ontwikkelen richting de klantgerichte, slagvaardige en flexibele organisatie die de gemeente Alphen aan den Rijn wil zijn.
* De organisatie ontwikkelde belangrijke middelen om haar doelstellingen op gebied van scholing en ontwikkeling te realiseren. Het traject voor potentials is één van die initiatieven.

* Aan het MD-traject werd, naar aanleiding van leerpunten uit een tussentijdse evaluatie, een gerichte wending gegeven.
* Alphen aan den Rijn past het integriteitsprincipe goe toe in haar afspraak over klokkenluiders.

* Er werd een goed introductieprogramma ontwikkeld voor nieuwe medewerkers

Vanzelfsprekend benoemde Certiked ook een aantal verbeterpunten:
* Zorg dat de organisatie naast actiegericht, ook meer doelgericht wordt. Sla een brug tussen beleid en actieplannen.
* Volg nog beter dan nu het aangeleerde (DOBO) gedrag in de praktijk en benoem de voordelen.

* Analyseer de baten meer centraal, bundel ze en trek concernbrede conclusies.

Certiked heeft vertrouwen in de realisering van deze verbeterpunten door de Gemeente Alphen aan den Rijn. In december 2002 komen de assessors terug voor een korte review. Dan wordt vooral gekeken naar verbetering op de bovengenoemde punten. Het certificaat dat een looptijd heeft van 3 jaar, verloopt in het voorjaar van 2003. Dan volgt weer een volledig re-assessment waarbij de organisatie opnieuw volledig zal worden doorgelicht op alle aspecten van Investors in People.

Persbericht 8, 13 februari 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 15 februari 2002 laatste wijziging

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie