Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Storage-markt ziet forse groei tegemoet

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Heliview Marketingservices
Zoek soortgelijke berichten

Heliview Marketingservices


Storage-markt ziet forse groei tegemoet

Voor 2002 wordt een forse groei verwacht voor de totale storage-markt. De externe uitgaven aan storage zullen in 2002 toenemen tot gemiddeld 11.345 euro per vestiging. Voor de totale markt komt dit neer op 930 miljoen euro. Van de circa 150.000 vestigingen in de midden- en grootzakelijke markt beschikt 59% over een computernetwerk met één of meerdere servers. Deze bijna 87.000 vestigingen vormen de uitgangspositie voor het onderzoek naar opslag en back-up systemen 'Storage 2002' van Heliview Marketingservice.

Opslag van computergegevens

95% van de vestigingen geeft aan gebruik te maken van opslagsystemen voor computerbestanden. Dat zijn een kleine 83.000 vestigingen.

Deze data-opslag kan op een drietal manieren plaatsvinden, namelijk:
* opslag op eindgebruikerssystemen; 32% van de vestigingen geeft aan deze decentrale manier van opslag te gebruiken. Vooral in het onderwijs (56%), de gezondheidszorg (47%) en de bouwsector (44%) komt deze manier van opslaan relatief vaak voor. Het betreft met name vestigingen met een beperkt aantal werknemers;
* opslag op gedeelde servers; 66% van de vestigingen geeft aan dat opslag plaatsvindt op een server die naast opslag een aantal andere netwerktaken verzorgt. Hoe meer werknemers een vestiging heeft, des te vaker deze centrale vorm van opslag voorkomt. Als een netwerkserver een groot aantal taken moet verzorgen, gaat dit al gauw ten koste van de snelheid van dit systeem. Een oplossing hiervoor is taakdifferentiatie op de server;
* opslag op een specifieke opslagserver; 16% van de vestigingen geeft aan dat deze systemen in gebruik zijn. Opslagservers die door een eigen IP-adres opgenomen zijn in het LAN, Network Attached Storage (NAS), komen zowel in de midden- als de grootzakelijke markt voor. Opslagservers die zijn opgenomen in een supersnel fibre channel netwerk, een Storage Area Network (SAN), komen vanwege de hoge investeringskosten vrijwel uitsluitend in de grootzakelijke markt voor.

In tegenstelling tot het gebruik in de totale markt (16%), komt het gebruik van specifieke servers voor opslag (NAS of SAN) reeds bij 61% van de vestigingen met meer dan 500 geautomatiseerde werkplekken voor. Gezien de forse investeringen die hiermee gepaard gaan, zijn deze vestigingen goed voor ongeveer een kwart van de totale uitgaven aan storage!

Investeringsplannen

16% van de vestigingen met een server heeft investeringsplannen in opslagsystemen. Deze plannen komen het meest voor bij vestigingen in de overheid, financiële en zakelijke dienstverlening. Ca. 14% van de vestigingen met een server verwacht te gaan investeren in systemen voor opslag op een gedeelde server.

De verwachte investeringen komen het meest voor bij vestigingen met meer dan 50 werknemers; 26% bij vestigingen met 50 tot 100 werknemers en 41% bij vestigingen met meer dan 200 werknemers.

Basis: Vestigingen met een server

Over Heliview

Heliview Marketingservice bv is een full-service marketingservice organisatie, gespecialiseerd in de business-to-businessmarkt op het gebied van o.a. ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden. Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview of onze producten kunt u contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-5484000. Of bekijk onze website: www.heliview.com. Ons adres is Lage Mosten 1-5, 4822 NJ Breda. Ons e-mailadres is: (info@heliview.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie