Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijkpark Ministerbuurt ondergaat metamorfose

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rijswijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rijswijk

Wijkpark Ministerbuurt ondergaat metamorfose

Rijswijk, 13 februari 2002

Het wijkpark in de Rijswijkse Ministerbuurt heeft een volledige gedaanteverwisseling ondergaan. Het grasveldje aan de Minister Talmalaan is omgetoverd tot een functioneel gebruikspark met een ontmoetingsplek voor volwassenen, een trapveld voor de jeugd en speeltoestellen voor de kleine kinderen. Wethouder Vermeer, verantwoordelijk voor onder meer groen- en speelvoorzieningen, opent het park op woensdag 20 februari om 12.00 uur. Bij deze feestelijke opening maakt hij ook de naam van het nieuwe wijkpark bekend. Uiteraard zijn de bewoners, winkeliers en andere gebruikers van het park voor deze opening uitgenodigd.

Het gebied tussen de Minister Aalberselaan, de Minister Talmalaan en de Prinses Irenelaan is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Een flink gedeelte van de Minister Goeman Borgesiuslaan is opgeheven. Verouderde woningen zijn gesloopt, nieuwbouw is hiervoor in de plaatsgekomen. Op de hoek van de Minister Aalberselaan en de Prinses Irenelaan is een nieuwe supermarkt gevestigd in een markant cirkelvormig gebouw.
De opening van het wijkpark vormt het sluitstuk van een geslaagde herstructureringsoperatie in de Ministerbuurt.

Het vernieuwde wijkpark is volledig gebruiksklaar alleen het gras dient nog in de zomer te worden ingezaaid. In het park staan 50 Japanse bloesembomen, die in het voorjaar voor een kleurig beeld zorgen. Het trapveldje voor de jeugd is voorzien van een ballenvanger om doorgeschoten ballen uit de tuinen van de aangrenzende woningen te houden. Centraal in het park is een pleintje met bankjes geplaatst dat kan dienst doen als ontmoetingsplek. Vanaf het hoger gelegen pleintje kan onder meer toezicht worden gehouden op de jongste jeugd. Het met sierstenen verfraaide pleintje maakt onderdeel uit van de verlichte hoofdroute door het park, die loopt van de Minister Talmalaan naar de Prinses Irenelaan.

Uit een oogpunt van sociale veiligheid is er voor gekozen om de beplanting in het park zodanig uit te voeren dat er geen "onzichtbare" plekken ontstaan.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie