Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aandeelhouders vragen Ondernemingskamer om enquête Triple P

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TRIPLE P N.V.

Aandeelhouders vragen Ondernemingskamer om enquête Triple P

FOR IMMEDIATE RELEASE
Contactpersoon:
De heer ir. J.A.M.M. Michiels

0347 - 353650

Aandeelhouders vragen Ondernemingskamer Gerechtshof Amsterdam om enquête bij Triple P

Vianen, vrijdag 15 februari 2002

Enkele aandeelhouders die zeggen samen circa 45% te houden van het geplaatste kapitaal in Triple P N.V. (Nasdaq SCM: TPPP) hebben de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam verzocht een enquête in te stellen naar het beleid en de gang van zaken bij Triple P, omdat er volgens hen sprake zou zijn van belangenverstrengeling bij de heer J.A. Vunderink, voorzitter van de Raad van Commissarissen en tot voor kort tijdelijk bestuurder van de vennootschap. De grootste van deze aandeelhouders is TPM Europe Holding B.V., een vennootschap waarvan de heer F. Khaleghi Yazdi, tot aan een aantal jaren geleden bestuurder van Triple P, enig bestuurder is. Voorts hebben deze aandeelhouders de rechter om onmiddellijke voorzieningen gevraagd, te weten het ontslag van de heer Vunderink, benoeming van een tijdelijk bestuurder en de bijeenroeping van een aandeelhoudersvergadering waarop een nieuwe raad van bestuur en een nieuwe raad van commissarissen benoemd zouden moeten worden. De behandeling van dit verzoek zal plaatsvinden op donderdag 28 februari 2002 om 15.00 uur voor de Ondernemingskamer te Amsterdam.

Volgens de Raad van Commissarissen van Triple P zijn de aantijgingen ongegrond. In het kader van een zorgvuldige behandeling heeft de Raad van Commissarissen niettemin opdracht gegeven aan een onafhankelijk accountantskantoor om een onderzoek naar de aantijgingen te verrichten. Tot het bijeen roepen van een buitengewone vergadering van aandeelhouders zijn commissarissen uiteraard bereid. Op 12 februari 2002 maakte Triple P middels een persbericht bekend dat de heer ir. J.A.M.M. Michiels, Associé bij het bureau Boer & Croon Executive Managers, tot tijdelijk bestuurder is benoemd in plaats van de heer Vunderink.

Triple P meent dat de aantijgingen ongegrond zijn en zal zich daartegen dan ook met kracht verweren.

Triple P is een vooraanstaand leverancier van ICT-infrastructuren en diensten in de mid- en grootzakelijke markt in Nederland. Triple P voorziet haar klanten van infrastructuur gerelateerde oplossingen en beheer. Deze oplossingen en diensten bevatten IT-consultancy, project management en implementatie diensten, operationeel beheer- en onderhouds-diensten. Binnen deze oplossingen maken wij gebruik van de bewezen producten van Compaq, Toshiba, Sun, HP, Cisco, Nortel, IBM, Tivoli, Microsoft, Oracle en Citrix. Op 30 september 2001 had de onderneming 524 medewerkers in dienst.

Deze publicatie bevat een aantal gegevens die betrekking hebben op de toekomst. Deze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken als gevolg van een aantal factoren waaronder maar niet beperkt tot: de totale ICT-uitgaven en vraag naar ICT-diensten in Nederland; het moment waarop belangrijke orders worden geplaatst; het vermogen gekwalificeerd personeel in te huren, op te leiden en te behouden en hevige concurrentie. Zie voor een nadere toelichting op deze risico's en onzekerheden de documenten die Triple P heeft gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, met name het meest recente jaarverslag op formulier 20-F.

15 feb 02 15:07

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie