Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer wooncomfort, minder kosten in Deventer

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Deventer

GEMEENTE START ACTIE

'MEER WOONCOMFORT, MINDER KOSTEN'

Wethouder G. Hiemstra heeft op 14 februari het startsein gegeven voor de energiebesparingsactie 'Meer Wooncomfort, Minder Kosten' . De actie richt zich op eigenaren-bewoners. Samen met de energiebedrijven Essent en Nuon, het MilieuCentrum Deventer, diverse plaatselijke aannemers en installateurs, de SNS-bank en de Rabobank biedt de gemeente een interessant pakket maatregelen om flink te besparen op energie. De actie duurt tot 1 oktober.
Door het broeikaseffect is energiebesparing een belangrijk speerpunt van het rijksbeleid. Van gemeenten wordt verwacht dat zij een actieve bijdrage leveren aan de doelstellingen voor energiebesparing. De gemeente kiest voor deze actie, omdat huishoudens verantwoordelijk zijn voor een groot deel van het energieverbruik. Bovendien gelden nu zeer aantrekkelijke premies voor energiebesparende maatregelen als isolatie, HR glas en zonne-energie.

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt de gemeente een pakket aan maatregelen die de energierekening flink laat zakken en het wooncomfort verbetert. En dat vertaalt zich door in een stijgende waarde van uw woning. Bovendien zijn energiebesparende maatregelen beter voor het milieu.

Pakket maatregelen

Het pakket aan maatregelen bestaat uit een EnergiePrestatieAdvies (EPA) en, voor wie dat wil, ondersteuning bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Een EPA is een energie besparingsadvies voor uw woning. Na een bezoek van een adviseur van

Essent of Nuon, ontvangt u een rapport met daarin een overzicht van mogelijke energiebesparende maatregelen. Een EPA wordt gedurende de actie volledig gesubsidieerd. De kosten van 160 euro (*) per woning krijgt u volledig terug, als u minimaal één maatregel uit het EPA-rapport laat uitvoeren. Door de grootschalige aanpak en het gebruikmaken van landelijke premies, zijn de prijzen voor het uitvoeren van de maatregelen gunstig. Bovendien krijgt de bewoner die een EPA laat uitvoeren 25 procent extra premie op de normale, zeer aantrekkelijke, premies voor energiebesparing.

(* EPA s die tussen 1 juli en 1 oktober worden aangevraagd kosten tweehonderd euro; ook dit bedrag kunnen bewoners volledig terug krijgen).

Kwaliteit

De gemeente heeft (lokale) erkende en ervaren aannemers en installateurs bereid gevonden tegen vaste, gunstige tarieven de geadviseerde maatregelen voor de woningeigenaar uit te voeren. Bovendien helpen de deelnemende bedrijven de bewoner met het aanvragen van de premie. De coördinatie van de uitvoering van de maatregelen is in handen van Planbuilding. Informatie

De actie 'Meer Wooncomfort, Minder Kosten' duurt tot 1 oktober 2002. Voor de actie is een folder gemaakt die de komende maanden huis-aan-huis wordt bezorgd bij alle eigenaren van woningen van vóór 1998. De folder is daarnaast te krijgen in het Gemeentelijk Informatiecentrum, Burseplein 20, aan de balie Ruimte, Milieu en Wonen, Burseplein 10 en bij het MilieuCentrum, Maatmansweg 3.

Om zoveel mogelijk inwoners te informeren, staat gedurende de actie een infobus op diverse locaties in de stad. Ook is er speciale informatie gemaakt voor de internetsite van de
gemeente;www.deventer.nl, met onder meer informatie over de standplaatsen en tijden van de infobus.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie