Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PPE bezorgd over groot aantal aanmeldingen opkoopregeling

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Productschappen Vee, Vlees en Eieren

Persbericht, nr. 09, 14 februari 2002

PPE bezorgd over groot aantal aanmeldingen opkoopregeling

Negatieve structuur-effecten legsector

Het grote aantal aanmeldingen uit de pluimveehouderij voor de tweede opkoopregeling van de overheid, baart het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) zeer grote zorgen. Op basis van gegevens van de overheid hebben de PVE de aanmeldingen geanalyseerd. Zo dreigt een groot aantal dierplaatsen (37%) uit de opfoklegsector te verdwijnen. Dit kan enorme consequenties hebben voor de structuur van de legpluimveesector.

Naast het grote aantal aanmeldingen vanuit de
opfoklegpluimveehouderij, is ook de animo vanuit de legpluimveehouderij groot. Maar met 17% van het aantal dierplaatsen is dit lager dan in de opfoklegsector. Hierdoor vreest het PPE-bestuur dat de productie van opfokleghennen onvoldoende is om de bedrijven met leghennen van dieren te voorzien. Dit zal tot gevolg hebben dat opfokmateriaal in belangrijke mate moet worden geïmporteerd met alle negatieve consequenties uit oogpunt van dierziekten van dien.

Aanmeldingen betreft grotere legpluimveebedrijven

Uit de eerste analyses valt op dat in de legsector vooral grotere bedrijven zich hebben aangemeld. Dit zal verband houden met de negatieve houding ten aanzien van het ondernemingsklimaat voor de legsector in Nederland.

De PVE zullen de gegevens nog nader analyseren en op korte termijn met de overheid in overleg treden over de negatieve structurele effecten.

Voorlopige cijfers

Opgemerkt moet worden dat het hier aanmeldingen betreft. De bedrijven zullen pas een definitieve beslissing nemen als de hoogte van de vergoeding bekend is voor het slopen van de stallen en de `ruimte-voor-ruimte' regeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie