Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voedselbacterie Listeria wordt sterk van kou

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Wageningen Universiteit

Nieuwsbericht Wageningen Universiteit en Researchcentrum

14 februari 2002

Voedselbacterie Listeria wordt sterk van kou

,,Alles wat jou niet dood maakt, maakt je alleen maar sterker'', zei Friedrich Nietzsche in de negentiende eeuw. Jammer dat Nietzsche het artikel van ir Henrike Kamphuis in Applied and Environmental Microbiology niet kende. De filosoof had de bacterie, waarover het artikel gaat, waarschijnlijk wel gemogen.

Listeria is een gevaarlijk organisme dat met de regelmaat van de klok opduikt in berichten over voedselvergiftiging door besmette paté, leverworst of Franse kaas. De bacterie, ontdekte Kamphuis, wordt sterker door afkoeling. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen




reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie