Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voetbalwedstrijd Afghanistan, ISAF wint met 3-1

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

voetbalwedstrijd kaboel (1)

Voetbalwedstrijd Afghanistan: ISAF wint met 3-1

15-02-2002

In het stadion van Kaboel (Afghanistan) is vandaag (15 februari) een voetbalwedstrijd gespeeld tussen een team van de ISAF-veiligheidsmacht en lokale Afghaanse voetballers onder de naam Kabul United. De wedstrijd, die zich mocht verheugen in een enorme belangstelling van de Afghaanse bevolking, werd gewonnen door het team van ISAF dat met 3-1 won. Nederlandse militairen zorgden samen met collegas van de andere landen die deel uitmaken van de ISAF-veiligheidsmacht en de Afghaanse politie voor orde en veiligheid in en bij het stadion.

De grote belangstelling leidde tot een groot gedrang bij de ingangen van het stadion. Dit had gevolg dat een aantal toeschouwers en drie ISAF-militairen verwondingen opliepen. Onder de gewonde ISAF-militairen waren geen Nederlanders. Eenmaal in het stadion was de stemming uitstekend, zo werd het Afghaanse doelpunt uitbundig gevierd (zie foto hierboven). Er werd overigens niet alleen voor de eer gevoetbald: de overwinnaars mochten even de kampioensbeker van de Engelse Football Association koesteren. Deze was speciaal voor de wedstrijd naar Afghanistan gevlogen. (fotos: KL-voorlichting ISAF) voetbalwedstrijd Afghanistan-2

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie