Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 16-02-2002

Datum nieuwsfeit: 16-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 16 februari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: automobilist weigert blaastest
Een 24-jarige man uit Groningen werd vrijdagnacht aangehouden bij een half in de berm staande auto aan de Osloweg. De auto was van de weg geraakt en de man werd meegenomen om de blaastest te ondergaan. Hij weigerde en wenste geen verklaring te geven. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en de auto niet verzekerd. Een bergingsbedrijf sleepte de auto weg.

Groningen: man aangehouden voor vechtpartij
De politie werd vrijdagavond naar de Korreweg gezonden voor een vechtpartij op straat. Een 17-jarige Stadjer verklaarde dat hij zonder aanleiding door een onbekende man was mishandeld. Op basis van het signalement kon een 22-jarige plaatsgenoot worden aangehouden. Hij werd naar het bureau gebracht voor verhoor en is met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: fietser rijdt tegen autoportier aan
In de Oude Kijk in t Jatstraat reed een 54-jarige fietser uit Groningen tegen een openslaande portier van de Auto van een 23-jarige man uit Nijmegen aan. De Stadjer kwam op het wegdek terecht en bleef daar enige tijd liggen. Hij is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: dronken man slaat om zich heen
Op de Grote Markt werd vrijdagnacht een 21-jarige man uit Foxhol aangehouden voor mishandeling. De man bleek in een horecagelegenheid aan het vechten te zijn geweest. In een café aan de Grote Markt had hij een 16-jarige jongen in het gezicht geslagen en op de Gelkingestraat had hij een voorbijganger een klap gegeven. De man zei zich dor zijn alcoholgebruik niets van het gebeuren te kunnen herinneren. Hij is ingesloten.

Groningen: onder invloed aan het schelden
Een 49-jarige man op een snorfiets werd vrijdagnacht aangehouden voor het beledigen van politiemensen en het rijden onder invloed. Agenten werden in aanwezigheid van publiek door de man op het Schuitendiep uitgescholden en reed vervolgens op zijn snorfiets weg. Hij werd door een ander koppel agenten aangehouden en blies een alcoholpromillage van 1.5 promille. Hij kreeg een proces-verbaal mee voor de belediging.

Groningen: rijden onder invloed
Bij een alcoholcontrole in de Kochstraat werd vrijdagavond een 38-jarige automobilist uit Groningen betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.35. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een dagvaarding.

Groningen: overtredingen in beroepsvervoer
Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Brunkendorf (Duitsland) kreeg in overleg met de officier van justitie een boete van 550 euro voor het niet voorhanden hebben van tachograafschijven. De chauffeur verklaarde tegenover de politie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat dat hij niet in bezit was van de schijven. Uiteindelijk zij hij dat de schijven waren weggewaaid. Op de Weg der Verenigde Naties werd een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ten Boer aan de kant gezet voor overbelading. Op de weegbrug bleek de wagen 10.5 ton teveel pulpbrok te vervoeren waardoor de aslasten werden overschreden. De boete was 871 euro. Bij nadere controle bleek het bedrijf uit Groningen niet over een vergunning voor beroepsvervoer te beschikken terwijl dat wel vereist was. Hiervoor werd een schikkingsvoorstel van 2270 euro uitgeschreven.

Berichten uit de regio komen in de loop van de ochtend Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie