Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 16-02-2002

Datum nieuwsfeit: 16-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 13.00 uur

Hond vindt schuilplaats jongen

HOUTEN - Twee jongens van zeventien jaar uit Houten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden aan de Leedijk.

Getuigen hoorden glasgerinkel en belden de politie. Die constateerde dat het tweetal vernielingen had gepleegd in de buurt van een bouwkeet.
Een van de jongens werd aangetroffen in de bouwkeet. Om de tweede te vinden, moest speurhond Kelly er aan te pas komen. Kelly vond de jongen gelijk; hij had zich onder een stuk zeil verstopt.

Beide jongens werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Aanhouding na vechtpartij

HOUTEN Vrijdagavond rond 22.40 uur werd een 19-jarige jongen uit Houten aangehouden nadat hij betrokken was geweest bij een mishandeling van een 18-jarige jongen.

Bij de politie kwam een melding binnen dat er werd gevochten aan de Prins Bernhardweg. Daar aangekomen werd er niet meer gevochten, maar stond er nog veel jeugd bij elkaar. Bij het zien van de agenten, ging het groepje uiteen.

Met moeite kon door de politie worden vastgesteld wat er even daarvoor was gebeurd.
Toen bleek dat een jongen was mishandeld door een andere jongen, gingen de agenten op zoek naar zowel slachtoffer als dader.

In de nabije omgeving troffen zij een jongen aan die voldeed aan het signalement van de verdachte. Deze 19-jarige Houtenaar wilde echter niet meewerken. Hij was dronken en weigerde zijn naam op te geven en wilde eveneens niet vertellen of hij even daarvoor op de Prins Bernhardweg was geweest. Omdat hij dreigde weg te lopen, werd hij aangehouden. Hij verzette zich zo hevig bij zijn aanhouding dat een van de agenten schaafwonden opliep aan zijn ledematen.

Uiteindelijk kon de jongen geboeid naar het politiebureau worden overgebracht.
Bij het bureau had zich inmiddels het slachtoffer van de mishandeling gemeld. Omdat ook hij had geslagen, werd hij ook als verdachte gehoord.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw fietst onder invloed tegen bus aan

IJSSELSTEIN - Een 59-jarige vrouw uit IJsselstein raakte vrijdagavond omstreeks 19.00 uur gewond toen zij met haar fiets tegen een bestelauto aanreed.

De bestuurder van de bus zat achter het stuur zijn administratie bij te werken toen hij plotseling een klap tegen zijn bus hoorde. Toen hij ging kijken zag hij de vrouw op de grond liggen. Hij hielp de vrouw overeind, die niet gewond bleek te zijn. Vervolgens zag hij een deuk in de portier en vroeg de vrouw gegevens uit te wisselen.
Zij weigerde dit en de politie werd ter plaatse geroepen. De vrouw bleek een alcoholpromillage van 1,7 in haar bloed te hebben. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gordelcontrole

HOUTEN Tussen 14.00 en 15.00 uur werden op De Haag bestuurders gecontroleerd op het dragen van autogordels. Er werden twintig bekeuringen uitgedeeld omdat bestuurders of hun bijrijders geen gordel droegen.

Overvallers aangehouden
IJSSELSTEIN/UTRECHT Op zijn vrije dag liep een politieman vrijdagochtend op het Hazenveld in IJsselstein en zag ineens twee jongens met een tas hard wegrennen naar een gereed staande auto die direct daarna wegreed in de richting Utrecht.

Omdat hij het niet vertrouwde, achtervolgde hij de auto en belde hij de politiemeldkamer. Zij stuurden een extra auto om het drietal te controleren. Dit gebeurde op de Europalaan.
Op dat moment kwam bij de meldkamer een telefoontje binnen van een man uit IJsselstein die zijn 74-jarige vrouw overstuur in hun woning had aangetroffen omdat zij even daarvoor door twee jongens was beroofd.

Bij de controle van de auto trof de politie in een tas enkele duizenden euros aan.
Het drietal werd aangehouden en ingesloten op verdenking van de beroving van de 74-jarige vrouw.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie