Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 16-02-2002

Datum nieuwsfeit: 16-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-02-2002 Persberichten district Heuvelrug, 13.45 uur

Dodelijke aanrijding

RHENEN Aan de Utrechtsestraatweg raakte zaterdagochtend kort na negen uur een 44-jarige man uit Ochten dodelijk gewond bij een aanrijding.

De man was met zijn collega bezig met bestrating toen een automobilist tegen de aanhangwagen van de mannen aanreed. De man die zich tussen de aanhanger en de auto bevond, was na de klap op slag dood.

Zijn collega (leeftijd onbekend) werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.
De weg is tussen 09.15 en 12.15 uur afgesloten geweest. De politie onderzoekt de aanrijding.

Twee mannen aangehouden na geweld

VEENENDAAL In een horecagelegenheid aan de Prins Bernhardlaan raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige man uit Veenendaal gewond aan zijn hoofd nadat twee woonplaatsgenoten met dezelfde leeftijd hem hadden mishandeld.

Na de mishandeling ging het tweetal er vandoor, maar kon in de omgeving worden aangehouden. Zij werden ingesloten. Het slachtoffer moest voor controle naar het ziekenhuis.

Snelheidscontroles

ELST Tussen 14.00 uur en 14.40 uur werd vrijdagmiddag op snelheid gecontroleerd aan de Veenendaalsestraatweg in de richting van Elst. Er passeerden 340 autos het meetpunt, 28 van hen overschreden de maximum snelheid van 80 km/u.
De hoogst gemeten snelheid was 133 km/u.

LEERSUM Tussen 14.15 uur en 15.45 uur werden op de Rijksstraatweg 1046 autos gecontroleerd op snelheid. Doordat het druk was op de weg, reden slechts zeven automobilisten harder dan de toegestane 50 km/u. Een bestuurder reed 68 km/u.

VEENENDAAL Aan de Kerkewijk vond vrijdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole plaats. Er werden 601 autos gecontroleerd, 53 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u, waar maximaal 50 km/u is toegestaan.

AMERONGEN Aan de Lekdijk werden vrijdagmiddag tussen 15.50 uur en 17.00 uur 214 autos gecontroleerd; 21 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u, waar maximaal 60 km/u is toegestaan.

De hardrijders werden niet staande gehouden, maar krijgen thuis bericht van hun overtreding.

Alcoholcontrole

RHENEN Aan de Remmerden werden vrijdagavond omstreeks zes uur ongeveer tien automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.
Geen van hen had teveel gedronken.

Gordelcontrole
VEENENDAAL Aan de Nieuweweg-Noord werden vrijdagmiddag twaalf automobilisten bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie