Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 16-02-2002

Datum nieuwsfeit: 16-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-02-2002
Persberichten district Heerlen (HP 14.45 uur) Zaterdag 16 februari 2002

Heerlen, winkeldief aangehouden:
Een 25 jarige inwoner van Heerlen is vrijdagnamiddag 15 februari 2002 op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Heerlen ontvreemdde in een parfumeriewinkel aan de Saroleastraat te Heerlen vier doosjes met daarin parfum ter warde van ruim 72 euro. Deze parfums rekende hij aan de kassa niet af en verliet de winkel. Buiten werd hij door beveiligingspersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De gestolen parfums zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De winkeldief zal zich op kort termijn bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden in het kader van afhandeling snelrecht. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Heerlen, vernieler aangehouden:
Een 18 jarige inwoner van Heerlen is vrijdagmiddag 15 februari 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een vernieling aan de Saroleastraat te Heerlen.
Een 18 jarige jongen en een 17 jarig meisje beiden afkomstig uit Heerlen kregen vrijdagmiddag op de Saroleastraat ruzie met elkaar waarbij de 18 jarige jongen zijn woede koelde op een etalageruit van een juwelier. Hij gaf een fikse trap tegen de ruit die hierdoor kapot ging. Twee politiemensen die in de buurt surveilleerden hebben het tweetal meegenomen naar het politiebureau waar tegen de 18 jarige inwoner van Heerlen proces-verbaal werd opgemaakt. De verdachte zal de aangerichte schade t.b.v. euro 500 in vier termijn terugbetalen aan de eigenaar van de juwelierswinkel. Na verhoor kon de vernieler huiswaarts.

Heerlen, hulpvaardigheid niet beloond:
Een 78 jarige inwoonster van Heerlen is vrijdagmiddag 15 februari 2002 bestolen door een onbekend gebleven jongenman die aan de deur collecteerde.
Aan de huisdeur van het slachtoffer werd vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur gebeld door een netjes uitziende jongeman die met een collectebus collecteerde voor een onbekend doel. Het slachtoffer deponeerde in de collectebus waarna de onbekende jongeman vroeg of de vrouw iets te drinken voor hem had. De vrouw nam de jongeman mee de woning binnen en haalde in een andere ruimte iets te drinken. Toen de vrouw terugkwam om het drinken te verstrekken verliet de man net de woning zeggende dat hij weg moest. Pas enkele uren daarna bleek dat de beurs van de vrouw gestolen was. Zij heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan. Zij mist haar beurs met daarin euro 67.

Heerlen, bromfietsdief aangehouden:
Een 16 jarige jongen uit Heerlen is vrijdagavond 15 februari 2002 door de politie aangehouden omdat hij samen met een onbekend gebleven vriendje bezig was onderdelen van een bromfiets te stelen. Getuigen zagen vrijdagavond omstreeks 22.00 uur twee jongens aan een gestalde bromfiets sleutelen aan de achterzijde van de flats aan de Kasteellaan te Heerlen. Omdat men het tweetal niet vertrouwde werd de politie gebeld. Een politiepatrouille stelde zich op de hoogte en zag bij het aanrijden het tweetal bij een bromfiets zitten. Bij het zien van de politieauto ging het tweetal er als een haas vandoor. In een oprit van een woning aan de Gebroeders de Witstraat werd een van de twee vluchtende jongens achterhaald waar hij zich achter een auto probeerde de verstoppen. Hij had natuurlijk niets gedaan en wist van niets. Bij een onderzoek in de omgeving werd de tweede jongen niet meer aangetroffen. Van de bromfiets waaraan het tweetal zat te sleutelen bleek het contactslot geheel verwijderd te zijn. Vermoedelijk was het tweetal bezig met het demonteren van het voorwiel van de bromfiets. De bromfiets bleek vrijdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur vanaf de Thorbeckestraat te Heerlen ontvreemd te zijn. De bromfietsdief is ingesloten aan het politiebureau. Naar de identiteit van de tweede dief wordt een onderzoek ingesteld.

Heerlen, man mishandeld:
Een 32 en een 47 jarige inwoner van Heerlen zijn zaterdagmorgen 16 februari 2002 op de Pancratiusstraat te Heerlen mishandeld. Een van de geweldplegers een 27 jarige inwoner van Aken is door de politie aangehouden.
In een eetzaak aan de Pancratiusstraat te Heerlen raakte omstreeks 00.30 uur een 47 jarige man in gesprek met een andere bezoekster van de zaak, deeluitmakende van een groep van meerdere personen. Geheel onverwacht kreeg de man in de eetzaak zonder enige reden een harde klap in zijn gezicht waardoor hij viel. Een vriend, die het slachtoffer te hulp schoot, werd daarna ook geslagen, onder andere met een barkruk. Hij werd door de gewaarschuwde politie hevig bloedend aan zijn hoofd op straat liggend op de grond voor de eetzaak aangetroffen. Van de geweldplegers was geen spoor meer te bekkenen. Een getuige wist de politie echter te vertellen dat een van de geweldplegers de parkeergarage aan de Klompstraat was ingelopen. Bij het naar buiten rijden van deze garage werd de auto waarin deze geweldpleger zat gecontroleerd en werd hij ook aangehouden. De man had kleine bloedende wondjes aan de knokkels van zijn hand. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar meerdere hechtingen in een wond aan zijn hoofd werden aangebracht. Daarnaast liep het slachtoffer diverse kneuzingen op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie