Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag bezoek vertegenwoordiging VNO/NCW aan Bosnië

Datum nieuwsfeit: 16-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Van Baal in Bosnië (1)

Vertegenwoordiging VNO/NCW bezoekt Bosnië

16-02-2002

Enkele vertegenwoordigers van VNO/NCW hebben samen met de Bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Ad van Baal, van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 februari een bezoek aan Bosnië gebracht. Het bezoek stond in het teken van de economische ontwikkeling in Bosnië en de Nederlandse bijdrage hierin. Daarbij wordt ook de rol van de Nederlandse SFOR-troepen meegenomen.

Op woensdag kreeg het gezelschap diverse lezingen over onder meer de economische situatie van Bosnië en de mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om te investeren. Daarnaast werden enkele projecten bezocht waar beginnende ondernemers op verschillende punten worden ondersteund door reserve-officieren uit het Nederlandse bedrijfsleven. Tevens werd overleg gevoerd op de Nederlandse ambassade in Sarajevo.

Op donderdag reisde het gezelschap door naar de Nederlandse base in Bugojno, waar zij uitgebreid werden geïnformeerd over de civiel-militaire samenwerking van de Nederlandse militairen met lokale bedrijven en instellingen. Daarbij werd onder meer een kort bezoek gebracht aan de fabriek Buplast, waar voor de oorlog mijnen en granaten werden geproduceerd, terwijl er momenteel huishoudelijke producten worden gemaakt. Als laatste reisde het gezelschap nog door naar Banja Luka, waar uitgebreid werd gesproken met de Nederlandse commandant van de Multinationale Divisie South-West, generaal-majoor Tony van Diepenbrugge. (fotos: Mechbat, tlt B. Huisman) Van Baal in Bosnië (2)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie