Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Theaterconcert ´Sores en Gein´ in Makeblijde

Datum nieuwsfeit: 17-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Digitale Gemeente Houten

Theaterconcert ´Sores en Gein´ in Makeblijde

donderdag 31 januari 2002 - Bron: Makeblijde

Op zondag 17 februari 2002, om 12:00 uur brengt de Klezmergroep Mazzeltov haar nieuwe theaterconcert ´Sores en Gein´ (verdriet en vreugde) ten gehore. Dit vindt plaats in het prachtige glazen paviljoen van Tuinarchitectuurpark Makeblijde in Houten. Voorafgaand aan het concert houdt Godfried van Eck een inleiding over de achtergronden van de Klezmer muziek.

Klezmer is de benaming voor de traditionele muziek van Joden uit oost Europa, m.n. Roemenië, Hongarije, Polen en de Oekraïne. Deze muziek werd rond het begin van de 20e eeuw door joodse emigranten meegenomen naar Amerika en onderging daar o.a. invloeden van de Jazz. Centraal in dit theaterconcert staat de muzikale ´Joodse´ bruiloft.

De Klezmergroep Mazzeltov bestaat uit drie vrouwen en drie mannen: Edith Mathot, viool; Godfried van Eck, klarinet; Harm van den Berg, accordeon; Joost Zoeteman, gitaar; Gregor Schaefer, contrabas en Ud en Talitha Nawijn, zang en percussie. De bandleden hebben achtergronden die uiteenlopen van jazz tot pop en van klassiek tot volksmuziek. Zij laten horen dat joodse volksmuziek verrassend veelkleurig is en heel eigentijds kan klinken. Acteur en verteller Job van Gorkum zorgt met zijn speelse vertel-elementen dat de muzikale sores en gein van Mazzeltov een extra dimensie krijgen.

Makeblijde is een intiem podium, waar de afstand tussen podiumkunstenaar en bezoeker zeer klein is. De bijzondere ambiance en de goede keuken zijn onderdeel van deze gemoedelijke en interessante plek. Mensen ontmoeten elkaar en genieten van kunst in de meest brede zin van het woord.

Kaarten zijn te reserveren bij Tuinarchitectuurpark Makeblijde. Telefoon: 030 63 65 272 of te koop bij Boekhandel Wijs in Houten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie