Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 17-02-2002

Datum nieuwsfeit: 17-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 17-02-2002 Mediaberichten 17 februari (12.30 uur)

VENLO Woninginbraak

VENLO Een 88-jarige bewoonster uit de Molenstraat is vrijdagnamiddag beroofd van verschillende zilveren eigendommen. De vrouw vertelde dat ze op weg naar haar huis werd gevolgd door twee vrouwen. Het tweetal, moeder en dochter vertelde het slachtoffer dat ze op visite gingen bij kennissen waarop ze de gezamenlijke toegangsdeur van de woningen aan de Molenstraat inliepen. De twee vrouwen volgden het slachtoffer echter tot in haar woning en hielden haar aan de praat. Ondertussen zagen zij kans om een theeservies, bestek, een broodschaal en ander zilverwerk uit de woning van het slachtoffer te ontvreemden. Naar schatting is de vrouw voor ruim 11.000 euro gedupeerd. Vermoedelijk waren de twee vrouwen van Oosteuropese afkomst.

MAASBREE Aanhouding na roekeloos rijden op scooter

MAASBREE Vrijdagavond heeft de politie een 17-jarige Blerickenaar aangehouden nadat hij tot tweemaal toe een stopteken negeerde, een poging tot mishandeling deed en doorreed na een aanrijding. Tegen de Blerickenaar is proces verbaal opgemaakt.

Rond 20.30 uur zag de politie de Blerickenaar zonder helm met zijn scooter over de Dorpsstraat rijden. Ook de passagier droeg geen helm. Om een groepje fietsers te passeren stuurde de scooterrijder zijn scooter het trottoir op om de fietsers vervolgens rechts in te halen. Een agent die op het trottoir stond en een stopteken gaf werd genegeerd. Een tweede agent die enkele meters achter zijn collega stond gaf eveneens een stopteken maar ook dat werd genegeerd. De scooterrijder reed op de agent in. Deze kon wegspringen maar werd geraakt aan zijn been. Met hoge snelheid ging de scooter ervandoor. Op de Westeringlaan werd de scooter later aangetroffen. Op het moment dat de scooter werd opgetakeld meldde zich de Blerickenaar. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van het proces verbaal is de jongen thuis afgeleverd.

GENNEP Aanhouding na vechtpartij

GENNEP Een 20-jarige man uit Gennep is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden. De man wordt verdacht van het steken met een mes bij een vechtpartij op de Houtstraat. Een 19-jarige Gennepenaar werd hierbij geraakt in zijn buik. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht waar hij is opgenomen. Volgens verschillende getuigen zocht de verdachte man ruzie in een café. Hij sloeg hierbij onder andere met zijn hand door een tweetal ruiten. Een combinatie van drank en drugsgebruik zou hier volgens de getuigen de oorzaak van zijn. Voordat de man de Gennepenaar met het mes in zijn buik stak bedreigde hij nog een andere cafébezoeker. De café-eigenaar en de twee slachtoffers hebben aangifte gedaan bij de politie. Deze trof de verdachte man aan in het ziekenhuis in Boxmeer. Daar was hij om zijn gewonde hand te laten behandelen. Na de behandeling werd hij door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld en zal komende dinsdag worden voorgeleid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie