Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 17-02-2002

Datum nieuwsfeit: 17-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-02-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 14.30 uur) Zondag 17 februari 2002

Stein, kind loopt tegen auto:
Een 4 jarig kind is zaterdagmiddag 16 februari 2002 op de Heerstraat-Zuid te Stein plotseling de weg overgestoken waarbij het tegen een naderende personenauto liep.
Een 34 jarige automobilist uit Elsloo werd zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur plotseling geconfronteerd met een de Heerstraat overtrekend kind. Dit zag hij pas op het allerlaatste moment gebeuren en kon daardoor een aanrijding niet meer voorkomen. Het kind werd voor onderzoek met een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar bij onderzoek geen noemenswaardig letsel werd geconstateerd. Wel werd het kind een nacht ter observatie opgenomen.

Sittard, bromfiets met geweld afhandig gemaakt: Een 21 jarige inwoner van Sittard is zaterdagavond 16 februari 2002 door de politie aangehouden nadat hij een bromfiets onder bedreiging met geweld afhandig maakte van een 16 jarige inwoner van Sittard. De 16 jarige inwoner van Sittard stond zaterdag omstreeks 17.40 uur in een telefooncel aan de Montgommerystraat te Sittard te bellen. Na het verlaten van de telefooncel kwam een jongen op het slachtoffer toegelopen en sloeg zonder enige reden naar hem maar raakte hem niet. Daarna liep de jongen op de gestalde bromfiets van het slachtoffer toe en wilde deze meenemen. Het slachtoffer wilde dat voorkomen maar de jongen bedreigde het slachtoffer te zullen slaan. Daarna ging hij er op de bromfiets vandoor. Het slachtoffer kende de identiteit van de bromfietsdief en deed daarna bij de politie aangifte van de diefstal. De politie heeft daarna de verblijfplaats van de bromfietsdief weten te achterhalen en heeft hem aangehouden. Op zijn verblijfadres werd de gestolen bromfiets aangetroffen. Daar werden ook gestolen onderdelen van bromfietsen aangetroffen, waarop een 32 jarige inwoner van Sittard werd aangehouden. Beiden werden dezelfde avond nog in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, gewond bij aanrijding:
Een 25 jarige inwoner van Geleen is zondagmorgen 17 februari 2002 bij een eenzijdig verkeersongeval met zijn motor op de Leyenbroekerweg te Sittard gewond geraakt.
De motorrijder raakte zondagmorgen omstreeks 03.20 uur met zijn motor van de weg en reed tegen een naast de rijbaan geplaatste lichtmast. Hij was in onbalans geraakt nadat de motor een stoeprand raakte, waarna hij tegen een lichtmast reed. De bestuurder werd daarbij van zijn motor geworpen en kwam op het fietspad terecht waar hij gewond bleef liggen. Hoofdredenen van de aanrijding is vermoedelijk het alcoholgebruik geweest van de bestuurder. Het slachtoffer werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar enkele kneuzingen en een gebroken pink werden vastgesteld. Een politiearts heeft daar een bloedproef van de verdachte genomen. Het bloedmonster is voor het vaststellen van het alcoholpromillage naar het Nederlands Forensisch instituut te Rijswijk gezonden. Het slachtoffer werd ter observatie opgenomen. De politie maakt tegen de 25 jarige inwoner van Geleen proces-verbaal op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie