Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 17-02-2002

Datum nieuwsfeit: 17-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 17-02-2002
Politieberichten van 16/2 (13.00 uur) tot 17/2 (13.00 uur)

Heerenveen: mishandeling
Afgelopen vrijdag deed een 28-jarige Heerenvener aangifte van mishandeling. Het slachtoffer liep maandag 11 februari omstreeks 00.30 uur over de Dominee Kingweg. Toen hij bijna bij het bushokje ter hoogte van sporthal de Kamp was gekomen, zag hij dat er twee hem onbekende mannen in het bushokje stonden. Hij had het idee dat ze op de bus of iets dergelijks stonden te wachten. Toen hij het bushokje net voorbij was, zag het slachtoffer dat de twee mannen bij het bushokje vandaan kwamen en zijn kant op liepen. Opeens kreeg hij een zeer pijnlijke klap in zijn nek, waardoor hij op de grond viel. Hij zag toen de twee mannen, die Engels met elkaar praatten. Eén van de mannen gaf het slachtoffer daarop een trap in zijn ribben. Vermoedelijk raakte het slachtoffer daarop 10 tot 20 minuten buiten bewustzijn. Hij kwam bij fietsenstallingen, ongeveer 15 tot 20 meter van waar hij op de grond was gevallen, weer bij bewustzijn. Hij belde daarop met zijn mobiele telefoon 112 waarna hij per de ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Daar moest hij tot maandagmiddag blijven. Het slachtoffer bleek gekneusde ribben te hebben en heeft last van zijn nek. Beide daders waren ca. 1,75 meter lang en hadden een donkerbruin uiterlijk, spraken Engels en droegen beiden een blauwe spijkerbroek. Eén dader had een snor. De politie wil graag in contact komen met mensen die deze personen in het bushokje hebben zien staan in de nacht van zondag op maandag en/of het voorval hebben gezien. Eenieder die inlichtingen kan verschaffen omtrent de identiteit van deze personen wordt verzocht contact op te nemen met de politie, telefoon 0900-8844.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Ceresweg. Men kwam het pand binnen door een raam te forceren. Vervolgens werd een aanhangwagen, voorzien van het kenteken YP-23-ZB weggenomen. De aanhangwagen zat vol diverse gereedschappen. Een 45-jarige inwoner van Snakkerburen deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een auto die aan De Fennen stond geparkeerd. Van de auto werd een slot geforceerd, waarna een radio/cd-speler, een aantal cds en de complete hoedenplank met geluidsboxen werd weggenomen. De 25-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Heerenveen: inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Trambaan. Men kwam het pand binnen door een raam te vernielen. Daarna werd onder meer een kluis opengebroken en de inhoud, enkele honderden euros, meegenomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Een 53-jarige inwoonster van Ten Boer deed namens het bedrijf aangifte.

Wetsens: zwaar gewonde bij eenzijdig ongeval
Een 66-jarige inwoner van Metslawier is zaterdag om 12.20 uur zwaar gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Dokkumerwei. Het slachtoffer raakte vermoedelijk met de rechterwielen van zijn auto in de berm, waarna hij de macht over het stuur verloor en aan de overzijde van de weg tegen een boom botste. Het slachtoffer moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd, waarna hij met ernstige verwondingen per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen werd overgebracht. Bij het ongeval verleende de traumahelikopter assistentie.

Sneek: inbraak kantoor
Uit een kantoorpand aan de J.W. Frisostraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een CV-ketel ontvreemd. Van het pand werd een raam opengebroken, waarna de gehele ketel (waarde ca. 175,=) van de muur werd gedemonteerd. Een 36-jarige inwoner van Sneek deed aangifte.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Een 29-jarige Leeuwarder is zaterdag om 15.00 uur aangehouden wegens diesftal uit een winkel aan de Voorstreek. De verdachte wilde een fles Beerenburger meenemen zonder te betalen, maar werd daarbij betrapt door de eigenaar van de zaak. Hij maakte zicht uit de voeten, maar kon met behulp van twee getuigen worden aangehouden. De verachte werd daarop aan de politie overgedragen.

Leeuwarden: aanhouding inbraak auto
Twee Leeuwarders van 30 en 32 jaar zijn zaterdag om 16.25 uur op de Havanklaan aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. Een getuige had gezien dat de mannen een auto hadden open gebroken en een radio hadden gestolen. De twee verdachten konden ter plaatse worden aangehouden. Bij hun aanhouding, onderweg naar het politiebureau en bij hun insluiting pleegden beide verdachten verzet.

Makkum: onder invloed
Een 35-jarige inwoonster van de gemeente Wûnseradiel is zaterdag om 19.50 uur op de Markt aangehouden, omdat ze onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies ze 375 ug/l, waarvoor ze een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Drachten: verdachte inbraak fietst op snelweg
Een 29-jarige inwoner van Lelystad is zaterdag om 20.00 uur op de A7 ter hoogte van Drachten aangehouden, omdat hij op de vluchtstrook fietste. Op het politiebureau bleek dat de man reed op een fiets die afkomstig was van en woninginbraak eerder die dag in Boerakker. Hij werd aan de politie van Leek overgedragen.

Joure: diefstal zadel
Uit een vrachtauto voor het vervoer van paarden is zaterdag tussen 18.30 en 19.00 uur een zadel gestolen. De vrachtwagen stond bij het Hippisch Centrum aan de Haskerveldweg. Niemand heeft gezien dat het zadel, met een waarde van 1.800,= werd weggenomen. De 47-jarige eigenaar deed aangifte.

Sint Annaparochie: vernieling school
Onbekenden hebben tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 19.30 uur vernielingen aangericht bij een school aan de Bgm. Hesselinkstraat. Met een fietsenrek werden twee ruiten van het schoolpand vernield. De politie heeft, zonder resultaat, een buurtonderzoek gehouden. Een 58-jarige inwoner van Sint Annaparochie deed namens de school aangifte.

Leeuwarden: aanhoudingen
Zaterdag zijn omstreeks 23.50 uur op de Weaze vier personen aangehouden wegens openlijke geweldpleging en verboden wapenbezit. Politiebeambten in burger zagen hoe drie mannen het aan de stok kregen met een 21-jarige Leeuwarder. Er werden over en weer bedreigingen uit, waarop de politiebeambten op het viertal toeliep. De groep splitste zich, waarbij een van de eerder genoemde drie mannen riep dat de Leeuwarder een wapen had. Deze werd daarop door een van de politiebeambten met getrokken dienstwapen aangehouden. Bij fouillering bleek de verdachte in het bezit te zijn van een op een vuurwapen gelijkend kunststoffen pistool. De andere drie mannen, 33, 34 en 38 jaar en allen uit Leeuwarden, werden eveneens aangehouden. Alle verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De ruzie zou zijn veroorzaakt door familieproblemen.

Joure: onder invloed
Een 41-jarige inwoner van de gemeente Skarsterlân is zondag om 00.35 uur op de Torenstraat aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 615 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 7 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Sneek: onder invloed
Een 44-jarige inwoner van Hindeloopen is zondag om 00.40 uur op de Rijskweg A7 aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. De man weigerde bij zijn staandehouding een blaasproef en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Hij werd daarop geboeid naar het politiebureau overgebracht, waar hij alsnog een blaasproef aflegde. Gezien de uitslag van 505 ug/l, kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren.

Leeuwarden: onder invloed
Een 32-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 01.00 uur op de Nieuweweg aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 810 ug/l en bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Leeuwarden: aanhouding
Een 17-jarige Leeuwarder is zondag om 01.40 uur op de Nieuwestad aangehouden wegens mishandeling van een 25-jarige inwoner van Tzummarum. Een politieman was er getuige van hoe de verdachte het slachtoffer met een ketting tegen het hoofd sloeg. De verdachte werd daarop aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Het slachtoffer moest in het MCL behandeld worden, waar een wond met 10 hechtingen werd gedicht. Hij wilde evenwel geen aangifte doen.

Lemmer: onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Almere is zondag om 03.00 uur op de Spaanderbank aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 535 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Scharsterbrug: onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Scharsterbrug is zondag om 03.50 uur op de Hollandiastraat aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 520 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Sneek: aanhouding
Een 21-jarige Sneker is zondag om 04.45 uur aangehouden wegens mishandeling van een 26-jarige inwoner van Stadskanaal. De Sneker had het slachtoffer om onduidelijke reden een aantal malen geslagen en deze, nadat hij op de grond was gevallen, tegen het lichaam en het hoofd geschopt. Surveillerende politiebeambten waren getuige van het voorval en hielden daarop de Sneker aan. Bij zijn aanhouding gaf de verdachte een van de politiebeambten een vuistslag in het gezicht. Hij werd daarop geboeid in een politieauto geplaatst. Onderweg naar het bureau bedreigde hij een politiebeambte met de dood en uitte allerlei beledigingen. Hij werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling, verzet plegen, bedreiging en belediging.

Leeuwarden: aanhouding fietsendiefstal en bedreiging Een 20-jarige Leeuwarder is zondag om 08.50 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets uit een schuurtje achter een woning aan de Douwemastins. Een omwonende was er getuige van hoe de man de fiets wegnam. Hij sprak hem daarop aan, waarna de verdachte hem bedreigde met een bierfles. De inmiddels gewaarschuwde politie wist de man op grond van het opgegeven signalement op de Groningerstraatweg aan te houden. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie