Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 17-02-2002

Datum nieuwsfeit: 17-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 17-02-2002
Politieberichten van 16/2 (13.00 uur) tot 17/2 (13.00 uur)

Heerenveen: mishandeling
Afgelopen vrijdag deed een 28-jarige Heerenvener aangifte van mishandeling. Het slachtoffer liep maandag 11 februari omstreeks 00.30 uur over de Dominee Kingweg. Toen hij bijna bij het bushokje ter hoogte van sporthal de Kamp was gekomen, zag hij dat er twee hem onbekende mannen in het bushokje stonden. Hij had het idee dat ze op de bus of iets dergelijks stonden te wachten. Toen hij het bushokje net voorbij was, zag het slachtoffer dat de twee mannen bij het bushokje vandaan kwamen en zijn kant op liepen. Opeens kreeg hij een zeer pijnlijke klap in zijn nek, waardoor hij op de grond viel. Hij zag toen de twee mannen, die Engels met elkaar praatten. Eén van de mannen gaf het slachtoffer daarop een trap in zijn ribben. Vermoedelijk raakte het slachtoffer daarop 10 tot 20 minuten buiten bewustzijn. Hij kwam bij fietsenstallingen, ongeveer 15 tot 20 meter van waar hij op de grond was gevallen, weer bij bewustzijn. Hij belde daarop met zijn mobiele telefoon 112 waarna hij per de ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Daar moest hij tot maandagmiddag blijven. Het slachtoffer bleek gekneusde ribben te hebben en heeft last van zijn nek. Beide daders waren ca. 1,75 meter lang en hadden een donkerbruin uiterlijk, spraken Engels en droegen beiden een blauwe spijkerbroek. Eén dader had een snor. De politie wil graag in contact komen met mensen die deze personen in het bushokje hebben zien staan in de nacht van zondag op maandag en/of het voorval hebben gezien. Eenieder die inlichtingen kan verschaffen omtrent de identiteit van deze personen wordt verzocht contact op te nemen met de politie, telefoon 0900-8844.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Ceresweg. Men kwam het pand binnen door een raam te forceren. Vervolgens werd een aanhangwagen, voorzien van het kenteken YP-23-ZB weggenomen. De aanhangwagen zat vol diverse gereedschappen. Een 45-jarige inwoner van Snakkerburen deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een auto die aan De Fennen stond geparkeerd. Van de auto werd een slot geforceerd, waarna een radio/cd-speler, een aantal cds en de complete hoedenplank met geluidsboxen werd weggenomen. De 25-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Heerenveen: inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Trambaan. Men kwam het pand binnen door een raam te vernielen. Daarna werd onder meer een kluis opengebroken en de inhoud, enkele honderden euros, meegenomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Een 53-jarige inwoonster van Ten Boer deed namens het bedrijf aangifte.

Wetsens: zwaar gewonde bij eenzijdig ongeval
Een 66-jarige inwoner van Metslawier is zaterdag om 12.20 uur zwaar gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Dokkumerwei. Het slachtoffer raakte vermoedelijk met de rechterwielen van zijn auto in de berm, waarna hij de macht over het stuur verloor en aan de overzijde van de weg tegen een boom botste. Het slachtoffer moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd, waarna hij met ernstige verwondingen per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen werd overgebracht. Bij het ongeval verleende de traumahelikopter assistentie.

Sneek: inbraak kantoor
Uit een kantoorpand aan de J.W. Frisostraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een CV-ketel ontvreemd. Van het pand werd een raam opengebroken, waarna de gehele ketel (waarde ca. 175,=) van de muur werd gedemonteerd. Een 36-jarige inwoner van Sneek deed aangifte.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Een 29-jarige Leeuwarder is zaterdag om 15.00 uur aangehouden wegens diesftal uit een winkel aan de Voorstreek. De verdachte wilde een fles Beerenburger meenemen zonder te betalen, maar werd daarbij betrapt door de eigenaar van de zaak. Hij maakte zicht uit de voeten, maar kon met behulp van twee getuigen worden aangehouden. De verachte werd daarop aan de politie overgedragen.

Leeuwarden: aanhouding inbraak auto
Twee Leeuwarders van 30 en 32 jaar zijn zaterdag om 16.25 uur op de Havanklaan aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. Een getuige had gezien dat de mannen een auto hadden open gebroken en een radio hadden gestolen. De twee verdachten konden ter plaatse worden aangehouden. Bij hun aanhouding, onderweg naar het politiebureau en bij hun insluiting pleegden beide verdachten verzet.

Makkum: onder invloed
Een 35-jarige inwoonster van de gemeente Wûnseradiel is zaterdag om 19.50 uur op de Markt aangehouden, omdat ze onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies ze 375 ug/l, waarvoor ze een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Drachten: verdachte inbraak fietst op snelweg
Een 29-jarige inwoner van Lelystad is zaterdag om 20.00 uur op de A7 ter hoogte van Drachten aangehouden, omdat hij op de vluchtstrook fietste. Op het politiebureau bleek dat de man reed op een fiets die afkomstig was van en woninginbraak eerder die dag in Boerakker. Hij werd aan de politie van Leek overgedragen.

Joure: diefstal zadel
Uit een vrachtauto voor het vervoer van paarden is zaterdag tussen 18.30 en 19.00 uur een zadel gestolen. De vrachtwagen stond bij het Hippisch Centrum aan de Haskerveldweg. Niemand heeft gezien dat het zadel, met een waarde van 1.800,= werd weggenomen. De 47-jarige eigenaar deed aangifte.

Sint Annaparochie: vernieling school
Onbekenden hebben tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 19.30 uur vernielingen aangericht bij een school aan de Bgm. Hesselinkstraat. Met een fietsenrek werden twee ruiten van het schoolpand vernield. De politie heeft, zonder resultaat, een buurtonderzoek gehouden. Een 58-jarige inwoner van Sint Annaparochie deed namens de school aangifte.

Leeuwarden: aanhoudingen
Zaterdag zijn omstreeks 23.50 uur op de Weaze vier personen aangehouden wegens openlijke geweldpleging en verboden wapenbezit. Politiebeambten in burger zagen hoe drie mannen het aan de stok kregen met een 21-jarige Leeuwarder. Er werden over en weer bedreigingen uit, waarop de politiebeambten op het viertal toeliep. De groep splitste zich, waarbij een van de eerder genoemde drie mannen riep dat de Leeuwarder een wapen had. Deze werd daarop door een van de politiebeambten met getrokken dienstwapen aangehouden. Bij fouillering bleek de verdachte in het bezit te zijn van een op een vuurwapen gelijkend kunststoffen pistool. De andere drie mannen, 33, 34 en 38 jaar en allen uit Leeuwarden, werden eveneens aangehouden. Alle verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De ruzie zou zijn veroorzaakt door familieproblemen.

Joure: onder invloed
Een 41-jarige inwoner van de gemeente Skarsterlân is zondag om 00.35 uur op de Torenstraat aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 615 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 7 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Sneek: onder invloed
Een 44-jarige inwoner van Hindeloopen is zondag om 00.40 uur op de Rijskweg A7 aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. De man weigerde bij zijn staandehouding een blaasproef en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Hij werd daarop geboeid naar het politiebureau overgebracht, waar hij alsnog een blaasproef aflegde. Gezien de uitslag van 505 ug/l, kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren.

Leeuwarden: onder invloed
Een 32-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 01.00 uur op de Nieuweweg aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 810 ug/l en bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Leeuwarden: aanhouding
Een 17-jarige Leeuwarder is zondag om 01.40 uur op de Nieuwestad aangehouden wegens mishandeling van een 25-jarige inwoner van Tzummarum. Een politieman was er getuige van hoe de verdachte het slachtoffer met een ketting tegen het hoofd sloeg. De verdachte werd daarop aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Het slachtoffer moest in het MCL behandeld worden, waar een wond met 10 hechtingen werd gedicht. Hij wilde evenwel geen aangifte doen.

Lemmer: onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Almere is zondag om 03.00 uur op de Spaanderbank aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 535 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Scharsterbrug: onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Scharsterbrug is zondag om 03.50 uur op de Hollandiastraat aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 520 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Sneek: aanhouding
Een 21-jarige Sneker is zondag om 04.45 uur aangehouden wegens mishandeling van een 26-jarige inwoner van Stadskanaal. De Sneker had het slachtoffer om onduidelijke reden een aantal malen geslagen en deze, nadat hij op de grond was gevallen, tegen het lichaam en het hoofd geschopt. Surveillerende politiebeambten waren getuige van het voorval en hielden daarop de Sneker aan. Bij zijn aanhouding gaf de verdachte een van de politiebeambten een vuistslag in het gezicht. Hij werd daarop geboeid in een politieauto geplaatst. Onderweg naar het bureau bedreigde hij een politiebeambte met de dood en uitte allerlei beledigingen. Hij werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling, verzet plegen, bedreiging en belediging.

Leeuwarden: aanhouding fietsendiefstal en bedreiging Een 20-jarige Leeuwarder is zondag om 08.50 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets uit een schuurtje achter een woning aan de Douwemastins. Een omwonende was er getuige van hoe de man de fiets wegnam. Hij sprak hem daarop aan, waarna de verdachte hem bedreigde met een bierfles. De inmiddels gewaarschuwde politie wist de man op grond van het opgegeven signalement op de Groningerstraatweg aan te houden. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...