Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zandvoort Festival of Speed

Datum nieuwsfeit: 17-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Circuit Park Zandvoort

Zandvoort Festival of Speed

20 January 2002 - Circuit Park Zandvoort opent zondag 17 februari 2002 de poorten voor het eerste Zandvoort Festival of Speed. Streetlegal auto's en motoren binden die dag op het Zandvoorste asfalt de strijd met elkaar aan over de traditionele dragrace afstand van ¼ mijl. Demonstraties van echte dragsters en formule auto's alsmede een verscheidenheid aan andere activiteiten completeren het programma.

Hoofdprogramma van het eerste Zandvoort Festival of Speed wordt gevormd door sprint- en dragdemo's met streetlegal auto's en motoren. Ingedeeld naar cilinderinhoud nemen de rijders het tegen elkaar op. Na een 'smoky' burn out moet met staande start de ¼ mijl (402 meter) zo snel mogelijk worden afgelegd. Standaard auto's en motoren zullen het opnemen tegen zwaar opgevoerde en met kunststof volgehangen 'straatracers'. Een ding hebben ze gemeen, ze moeten tot de openbare weg zijn toegelaten, streetlegal dus.

De organisatie is in handen van de stichting Do-Dare, wat staat voor Dutch Organisation for Drag and Race Engines. Het doel van de stichting is om zo veel mogelijk legaal en sportief bezig te zijn met de sprint/drag sport in Nederland.

Ook echte dragracers geven acte de presence. Zo zal een aantal rijders uit de klasse Streetmachines zijn opwachting maken en verzorgt de Belg Patrick van Hal een demonstratie met zijn Pontiac Firebird. Hoogtepunt wordt ongetwijfeld het optreden van de snelste man van Nederland, Lex Joon, met zijn 3300 PK sterke Top Methanol Funny Car. Op een echte dragstrip accelereert zijn Splitfire Chevrolet Camaro in 5,8 seconden naar een snelheid van rond de 400 km/u.!

Het programma omvat verder een slalomwedstrijd en demonstraties met formule auto's terwijl op het rennerskwartier valt te genieten van live muziek en een verscheidenheid aan exotische schoonheden van Maserati, Lotus, Ferrari en Aston Martin. Op een markt met allerhande auto accessoires kan ieder iets voor zijn of haar 'heilige koe' aanschaffen.

Als het regent is er nog geen man overboord. Er kan dan weliswaar niet worden gesprint maar in dat geval zullen de deelnemers onder deskundige begeleiding rondjes over de Zandvoortse piste kunnen rijden.

Het eerste Zandvoort Festival of Speed wordt gehouden op Circuit Park Zandvoort op zondag 17 februari 2002, aanvang 9.00 uur. De toegangsprijs (inclusief pitsterrein) bedraagt 7,- Euro. Het Zandvoort Festival of Speed wordt mede mogelijk gemaakt door Lex Joon USA Cars, CompuColor, Security 4 all en Circuit Park Zandvoort. Voor informatie kunt u ook terecht op internet pagina www.do-dare.com.

Goede vooruitzichten voor DTCC 2002

Zandvoort Festival of Speed

Dutch Track Days Club presenteert kalender 2002

© Copyright 2002, Circuit Park Zandvoort

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie