Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinder-workshops kunst en cultuur in de gemeente Winsum

Datum nieuwsfeit: 18-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Groningen

Groningen, 14 januari 2002 Persbericht nr. 7

Kinder-workshops kunst en cultuur in de gemeente Winsum

In de gemeente Winsum kunnen kinderen tijdens de voorjaarsvakantie (18 februari tot en met 22 februari 2002) meedoen aan workshops kunst en cultuur. Het zijn workshops op allerlei gebieden zoals toneel, dans, zang, muziek, schilderen en beeldende kunst. Het thema "dier" staat in al deze workshops centraal. De workshops worden gegeven door professionele kunstenaars en zijn een initiatief van het Regionaal Cultuurplan Noord Groningen. Gemeente De Marne gaf vorig jaar in de herfstvakantie de aftrap voor dit kunstproject "Dierenpad". De workshops voor kinderen werden een groot succes. Na de gemeente Winsum zullen in 2002 en 2003 de kinderworkshops ook in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum enTen Boer worden gehouden.

Door workshops voor kinderen te organiseren, wil het Regionaal Cultuurplan Noord Groningen kinderen in hun eigen omgeving kennis laten maken met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Winsum ontvangen binnenkort bericht om zich op te geven. De workshops worden op verschillende locaties zoals dorpshuizen in de plaatsen Adorp, Den Andel, Baflo, Ezinge, Feerwerd, Sauwerd, Westernieland en Winsum gegeven.

Het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen

Het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen is een samenwerkingsverband voor vier jaren tussen acht gemeenten in Noord Groningen (Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum) en de Provincie. Het is de bedoeling dat door meer samenwerking met gemeenten en culturele instellingen in de regio Noord-Groningen er een samenhangend cultureel netwerk ontstaat.
Voor de workshops kunst en cultuur voor kinderen wordt dan ook nauw samengewerkt. O.a. de Blauwe Schuit, Sappho Theater, Vosart, werken mee aan de invulling van de workshops. Ook beeldend kunstenaars uit gemeente Winsum verlenen hun medewerking.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten 050 - 3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie