Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 18-02-2002

Datum nieuwsfeit: 18-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

van maandagmorgen 18 februari 2002
09:50 maandag 18 februari 2002

Bert Peters verzorgt tot dinsdagmorgen 08.00 uur de persvoorlichting. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Emmer-Compascuum aanhanger met motor gestolen
Gistermiddag werd bij de crossbaan aan de Veenakkers een aanhanger gestolen. Deze stond gekoppeld achter een auto en op die aanhanger stond een rode Honda crossmotor. De aanhanger is eigendom van een 35-jarige man uit Erica, de motor van een 32-jarige Emmenaar die eerder op die middag nog op zijn motor daar gereden had. De waarde van de groene aanhangwagen is niet bekend, de motor heeft een waarde van 6600.

Meppel, op heterdaad betrapt bij inbraak
Gistermiddag werden twee mannen op heterdaad betrapt toen zij uit een leegstaande boerderij contactdozen en thermostaatkranen aan het wegnemen waren. Ook wilden zij nog koper en andere leidingen stelen. De 29- en 38-jarige mannen uit Meppel bekenden dat zij daar waren om die spullen te stelen. Het gereedschap, dat zij bij zich hadden, werd ook in beslag genomen.

Meppel, woninginbraken
Werden gistermiddag (of in het begin van de avond) in een straat drie woninginbraken gepleegd aan de Lepelaar terwijl de bewoners afwezig waren. Alle woningen werden via een geforceerd raam aan de achterzijde van de woning betreden. In de woning van een 36-jarige bewoner werden sieraden weggenomen.
In de woning van een 48-jarige man werd behalve buitenlands geld ook nog zijn muntenverzameling weggenomen.
In de woning van een 38-jarige man werd de videocamera weggenomen. De totale schade is nog niet bekend.

Coevorden, vernielzuchtige jongelui aangehouden Werden gisteravond tegen middernacht 6 jongens aangehouden in de trein die op het station van Coevorden aankwam. Deze jongens zouden vernielingen hebben aangericht bij het station
Veenoord/Nieuw-Amsterdam. Onderzoek wees uit dat een 15-jarige knaap uit Gramsbergen met stenen alle ruiten van een abri kapot gegooid had. De andere knapen, allen woonachtig in Coevorden, hadden wel met stenen gegooid maar onderzoek moet nog uitwijzen of er meer vernielingen zijn aangericht. De knapen waren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar en waren op bezoek geweest in een disco.

Emmen, agressieve man aangehouden
Gisteravond werd een 20-jarige man uit Emmen aangehouden in de woning van een vriendin aan de Laan van de Marel. De man was onder invloed van drank en daardoor zeer agressief. Toen hij in het bijzijn van agenten agressief werd tegen zijn vriendin werd hij aangehouden waarbij hij zich verzette. Pepperspray kon de man rustig krijgen hoewel hij wel allerlei bedreigingen uitriep naar de agenten.

Midlaren, man valt uit boom
Gistermiddag was een 47-jarige man uit Groningen bezig om op ongeveer 4 meter hoogte takken te snoeien in een boom. Daarbij viel hij met ladder en al om en raakte door de val bewusteloos. Hoewel hij even later bijkwam werd hij toch per ambulance overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen Niet bekend of de man letsel heeft en zo ja, wat de aard van dat letsel is.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie