Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 18-02-2002

Datum nieuwsfeit: 18-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 18 februari 2002

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: auto in sloot
Voorbijgangers troffen zondagavond in een sloot langs de Raadhuislaan in Oude Pekela een personenauto aan. Ze konden nog juist waarnemen dat de vermoedelijke bestuurder van de auto door een andere automobilist werd meegenomen. Tijdens het politieonderzoek ter plaatse meldde de eigenaar van de auto zich. Deze man, een 26-jarige inwoner van Westerlee, verklaarde dat de auto eerder zondagavond was gestolen bij zijn woning. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en de juistheid van de verklaring van de eigenaar.

Winschoten: bromfietser aangehouden
Een 16-jarige bromfietser uit Westerlee is zondagavond door de politie aangehouden aan het Zuiderveen in Winschoten. De jongeman werd rijdend op zijn brommer, samen met een duopassagier, door surveillerende politiemensen aangetroffen aan de Stationsweg in Winschoten. Bij het zien van de politiewagen keerde de bromfietser en ging er vandoor. Zijn passagier hield daarbij zijn hand voor de verzekeringsplaat van de brommer. De passagier sprong tijdens de rit van de brommer af. Hij ging er te voet vandoor. Nadat de bestuurder er via een voetpad aanvankelijk tussenuit wist te gaan kon hij korte tijd later alsnog worden aangehouden aan het Zuiderveen. Hij en zijn brommer werden naar het politiebureau gebracht. De jongen is na verhoor heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor diverse verkeersovertredingen en het negeren van een stopteken. Waarom de knaap politiecontrole wilde voorkomen is nog onduidelijk. De bromfiets wordt aan een technisch onderzoek onderworpen.

Lutjegast: bouwvallige schuur in brand
Aan de Eibersburen in Lutjegast raakte zondagavond, door onbekende oorzaak, een op instorten staande schuur in brand. De brandweer bluste de brand. De schuur zou op korte termijn al worden afgebroken. De eigenaar laat de overgebleven resten afvoeren.

Delfzijl: inbrekers aangehouden
De politie heeft zondagnacht aan de Jachtlaan in Delfzijl drie mannen in de leeftijd van 23, 36 en 46 jaar, vermoedelijk afkomstig uit Slovenië en België aangehouden. Surveillerende politiemensen signaleerden de drie mannen in een auto op de Fivellaan en wilden de wagen controleren. Toen de inzittenden dit in de gaten kregen ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de vlucht gooiden de mannen een tas uit de auto waarna de bestuurder de controle over de auto verloor, op de middengeleider terechtkwam en tengevolge daarvan met twee lekke banden tot stilstand kwam. De weggegooide tas bleek een aktetas te zijn. Daarin werden papieren aangetroffen van een inwoner van Bedum. Bij onderzoek aldaar bleek in de woning van de Bedumer aan de Bosuil, te zijn ingebroken. Daarbij waren de aktetas alsmede twee personenautos gestolen. Beide wagens werden korte tijd later teruggevonden aan de Zigzagoven in Delfzijl. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Beide autos worden na onderzoek teruggeven aan de eigenaar in Bedum. De auto waarin de verdachten werden aangetroffen is eigendom van een inwoner van Emmen. Nagegaan wordt of ook deze auto is gestolen.

Aduard/Zuidhorn: snelheidscontroles
Zondagmiddag heeft de politie snelheidscontroles gehouden aan het Aduarderdiep, tussen Garnwerd en Aduard en op de Provinciale weg N355 nabij Zuidhorn. Aan het Aduarderdiep werd van 124 voertuigen de snelheid gemeten. Ter plaatse man 80 worden gereden en 26 bestuurders overschreden die snelheid. De snelste reed 124. In Zuidhorn reden 24 van de 433 gecontroleerde sneller dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. De snelste daar reed 109.

Groningen: inbrekers gepakt
In een woning aan de Hyacinthstraat werden zondagochtend twee mannen uit Groningen, 20 en 26 jaar oud, aangehouden. Beide verdachten waren de woning binnen gedrongen door een ruit te vernielen. Getuigen zagen de mannen naar binnen gaan en waarschuwden de politie. Op de bovenetage troffen agenten de verdachten aan. Zij konden niet zeggen waarom ze in de woning waren en zijn daarop meegenomen naar het politiebureau.

Groningen: man meldt zich aan het bureau
Een 40-jarige man zonder vaste woonplaats meldde zich zondagmiddag tijdens de opening van een kunst tentoonstelling aan het bureau Rademarkt. De man wilde graag meedoen aan het feestje en vroeg aan de medewerkers en passant of hij nog ergens voor moest zitten. Toen dit het geval bleek te zijn, ging zijn feestje niet door. De man werd, onder hevig verzet ingesloten .

Groningen: alcohol
In de stad werden zondagavond enkele alcoholcontroles gehouden. Bijna veertig automobilisten moesten blazen. Een 29-jarige man uit Surhuizum moest na de controle zijn auto inleveren. Hij bleek bijna 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. In de afgelopen drie werd de man 6 keer aangehouden voor het rijden onder invloed. In opdracht van de officier van justitie werd zijn voertuig in beslag genomen. Ook een 26-jarige stadjer kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed van 0.7 promille. Een 44-jarige stadjer bleek bij controle 1.5 promille in zijn bloed te hebben. Ze kregen allen een proces verbaal opgelegd.

Groningen: slaapplaats gezocht
Op het Kamerlingheplein heeft de politie zondagnacht een 29-jarige Groninger aangehouden. De man was een in aanbouw zijnde school binnen gedrongen op zoek naar slaapplaats. Agenten troffen de man bij een warme kachel in het gebouw aan. Hij verklaarde hij geen onderdak te hebben. Na verhoor is de man weggestuurd.

Haren: inbraak in winkel
Zondagnacht werd ingebroken in een winkel aan de Kerkstraat in Haren. De daders kwamen de winkel binnen door de voordeur te vernielen. Het gehele pand en een kantoorruimte werden doorzocht en een kleine kluis werd opengebroken. Niet bekend is wat er is weggenomen.

Groningen: inbraak in winkel, daders aangehouden Zaterdagnacht zagen agenten op de van Lenneplaan drie mannen lopen met enkele zwaar gevulde tassen. Toen de drie de agenten zagen vluchtten ze een park in, met achterlating van enkele tassen. Na een zoektocht door de wijk troffen agenten een inbraak aan bij een warenhuis aan de Van Lenneplaan. Achter de Vondelflat werd een van de verdachten, een 21-jarige Stadjer, in de bosjes gevonden met een tas vol chocoladerepen, deodorant en overhemden. Even later werden de beide andere verdachten, 20 en 23 jaar oud uit Groningen lopend op de Van Iddekingeweg gevonden. In de winkel bleek dat een kantoorruimte overhoop gehaald was en dat een deur aan de achterzijde van het gebouw was vernield. De verdachten bleken nog in het bezit van een grote hoeveelheid kleingeld. De drie zijn ingesloten.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie