Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 18-02-2002

Datum nieuwsfeit: 18-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-02-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.40 uur

Controles HOV

UTRECHT Sinds begin februari j.l. oefent de politie vele verkeerscontroles uit op de HOV-baan. Tot nu toe heeft dit geleid tot ongeveer 400 bekeuringen voornamelijk voor het negeren van een geslotenverklaring, het niet volgen van de verplichte rijrichting en het rijden op de busbaan.

Het afgelopen jaar is de HOV-baan technisch vervolmaakt. Nu is de tijd gekomen om ervoor te zorgen dat de baan ook gebruikt wordt door de juiste gebruikers. De grootste verkeersdruk of knelpunten liggen ter hoogte van de Potterstraat en in de omgeving van het Vredenburg. Ook bij de Veeartsenijstraat wordt nog veel oneigenlijk gebruik gemaakt van de HOV-baan. Hier wordt bijvoorbeeld de HOV-baan overgestoken terwijl dit uitdrukkelijk verboden is.

Dronken achter stuur

UTRECHT Rond 23.55 uur hielden surveillerende agenten op de Europalaan een 30-jarige bestuurder uit Utrecht staande omdat hij zijn mistlichten voerde. Tijdens de controle roken de agenten een alcohollucht en onderwiepen de man aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij een alcoholpromillage had van 0.65. De man kreeg een rijverbod van één uur en een bekeuring van 190 euro.

UTRECHT - Omstreeks 19.35 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat een automobilist dronken achter het stuur zat. Agenten troffen de betreffende man, een 41-jarige man uit Utrecht, aan op de afrit van de A12 richting Woerden. Hier hielden de agenten hem staande en namen een blaastest af. De Utrechter had een alcoholpromillage van
1.45. Zijn rijbewijs is ingetrokken en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Overtreding op overtreding

UTRECHT Zondagmorgen rond 08.25 uur zagen surveillerende agenten op het Westplein een 22-jarige automobilist uit Utrecht twee rode verkeerslichten negeren. Op de Balistraat konden de agenten de man aanspreken. De Utrechter had geen papieren bij zich en bleek met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Hij bleek een alcoholpromillage van 1.25 te hebben. Uit onderzoek op het politiebureau bleek bovendien dat de man een valse naam had opgegeven. De man kreeg diverse processen-verbaal voor deze feiten.

Man mishandeld

UTRECHT Zondagavond omstreeks 19.10 uur werd de politie gestuurd naar de Oudegracht waar een man mishandeld zou worden. Daar aangekomen zagen agenten dat een collega reeds de twee mannen uit elkaar had gehaald.

Een 38-jarige man uit Nieuwegein sloeg om nog onduidelijke redenen een 47-jarige man uit Utrecht. Ambulancepersoneel heeft de Utrechter nog even onderzocht; de man hoefde niet naar het ziekenhuis. De Utrechter is aangifte gaan doen op het politiebureau. De Nieuwegeiner is aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Autoinbrekers op heterdaad aangehouden
UTRECHT Rond 15.50 uur zondagmiddag hield de politie op aanwijzen van getuigen een 34-jarige Utrechter aan voor autoinbraak op het Moreelsepark.

Bij het zien van de agent nam de Utrechter de benen. Hierop volgde een achtervolging te voet waarbij de Utrechter meerdere malen de agent met een schaar. Uiteindelijk kon de man op de Catharijnesingel aangehouden worden. De man is ingesloten voor verhoor.

UTRECHT - Omstreeks 05.10 uur zondagmorgen hielden surveillerende agenten een 31-jarige man uit Utrecht aan. De man had veel aandacht voor geparkeerd staande autos op de Kruisweg, maar ging er bij het zien van de agenten als een haas vandoor. Zij konden hem even later aanhouden. De man had inbrekerswerktuig bij zich en in zijn nabijheid werd een hoedenplank gevonden. In de buurt werd een ingebroken auto aangetroffen. De man is voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

UTRECHT - Rond 00.55 uur maandagmorgen hield de politie op aanwijzingen van getuigen een auto-inbreker op de Kleffenslaan aan.

Twee voorbijgangers op straat hadden gezien dat een man met een hoedenplank met speakers over straat liep. De man zou bebloede handen hebben. Op de Kleffenslaan troffen agenten de man aan; hij probeerde zich achter een geparkeerd staande bestelbus te verstoppen. De hoedenplank werd in de buurt aangetroffen. De man, 31 jaar uit Utrecht, is aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie