Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start herstel riolering F. Koolhovenstraat Utrecht

Datum nieuwsfeit: 18-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Utrecht

Start herstel riolering F. Koolhovenstraat op 18 februari

Op maandag 18 februari start de Dienst Stadsbeheer van de Gemeente Utrecht met de vervanging van de rioleringsbuizen in de F. Koolhovenstraat. Na inspectie van het riool is gebleken dat er twee rioolbuizen zijn gescheurd. Beide buizen zitten in het gedeelte tussen de Galvanistraat en de C. van Maasdijkstraat. De uitvoering van de werkzaamheden neemt circa twee weken in beslag.

De werkzaamheden

Met de rioleringswerkzaamheden wordt gestart op de kruising met de Galvanistraat. Er wordt aflopend met de huisnummers verder gewerkt richting de C. van Maasdijkstraat. Eerst wordt de bestrating verwijderd, waarna een diepe sleuf wordt gegraven. Met een flinke machine worden dan de rioolbuizen uit de sleuf getakeld. Vervolgens worden deze opnieuw gelegd en worden de twee gescheurde buizen vervangen. Liggen de buizen eenmaal op hun plaats, dan wordt de sleuf weer dichtgemaakt en tijdelijk bestraat. Dit is noodzakelijk omdat de grond op de nieuwe riolering tijd nodig heeft om in te klinken. De onregelmatigheden die op die manier ontstaan, worden met de definitieve bestrating na zes maanden weer netjes weggewerkt. Bewoners worden hierover via een Stadsplan ingelicht.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden wordt de F. Koolhovenstraat gedeeltelijk afgesloten voor het autoverkeer. Het parkeren is dan ook niet mogelijk. De bewoners van dit gedeelte van de straat kunnen hun auto gedurende die periode in de omliggende straten parkeren, waardoor daar de parkeerdruk kan toenemen. Dit is een tijdelijke kwestie. De C. van Maasdijkstraat en Galvanistraat worden tijdens de werkzaamheden in de F. Koolhovenstraat aan een kant afgesloten.

Bewoners van de F. Koolhovenstraat kunnen tijdens de uitvoering hun huisvuil plaatsen op een nabijgelegen huisvuilverzamelpunt dat bereikbaar is voor de vuilniswagen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie