Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 18-02-2002

Datum nieuwsfeit: 18-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-02-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.30 u) Maandag, 18 februari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aangehouden
Afgelopen zondagavond zag de politie op de Dautzenbergstraat in Heerlen 28-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats gehurkt staan bij een geparkeerde auto. De politie die dat niet vertrouwde ging poolshoogte nemen en ontdekte dat een portierslot van de auto was geforceerd. De man werd op verdenking van inbraak in de auto meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Bleek dat hij een cd-wisselaar en een aantal cds bij zich had. Die werden allemaal voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De politie stelt een nader / verder onderzoek in.

Heerlen; gestolen motor
Een aantal personen die een motor voortduwden, trok afgelopen zondagmiddag op het Vrieheidepark in Heerlen de aandacht van de politie. Bleek dat de motor als gestolen stond gesignaleerd. De politie nam de motor in beslag en hield de verdachten aan. Een van hen, een 16-jarige jongen uit Heerlen bekende de motor, op de Nederlandlaan te hebben gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in en heeft de ouders van de strafrechtelijk minderjarige jongen in kennis gesteld.

Kerkrade; onder invloed
Bij controle afgelopen zondagmiddag op de Akerstraat in Kerkrade van een 60-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de Kerkradenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie