Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg educatieve route in Enschede Noord

Datum nieuwsfeit: 18-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

Start aanleg educatieve route in Enschede Noord


Enschede, 15 februari 2002
Donderdag 21 februari 2002 start aanleg educatieve route in Enschede Noord

Minister Van Boxtel opent digitale ruimte kinderboerderij Noord en gedeputeerde mevrouw Nap-Borger onthult kunstwerk aan de Waalstraat/ Vankerstraat.

Donderdag 21 februari opent de minister voor Grote Steden en Integratiebeleid, de heer R.H.L.M. van Boxtel, om 14.00 uur de nieuwe digitale ruimte van de kinderboerderij Noord aan de Vanekerbeekweg nr. 15. Deze digitale ruimte is ontwikkeld mede op initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in samenwerking met het stadsdeelteam Noord, woningcorporatie De Woonplaats, A1 De Internet Provider uit Twente B.V., Digitref en het bestuur van de kinderboerderij Noord, naar aanleiding van de vuurwerkramp van 13 mei 2000.

De digitale ruimte krijgt een plaats in de educatieve route van Enschede Noord, waarin de kinderboerderij een prominente rol gaat vervullen.

De openingshandeling bestaat uit het tot stand brengen van een digitale verbinding via de nieuwe website van de kinderboerderij (www.digitref-noord.nl) met de kinderafdeling van het Medisch Spectrum Twente te Enschede, met de openbare bibliotheek van Enschede en met Minister Van Boxtel op de kinderboerderij Noord. Deze website zal na de 21e februari voor iedereen toegankelijk zijn via de bovenstaande link.

Als officiële start van de herstructureringswerkzaamheden in Enschede Noord onthult mevrouw H.J. Nap-Borger, gedeputeerde van de Provincie Overijssel, aansluitend het kunstwerk "Nomen Nescio" van kunstenaar André Boone aan de kruising van de Vanekerstraat/ Waalstraat. Dit kunstwerk is één van de kunstwerken die voorkomen in de kunstroute Noord als onderdeel van de educatieve route Enschede Noord.

Zowel de digitale ruimte van de kinderboerderij als de educatieve route Enschede Noord zijn een resultaat van de publiek private samenwerking in Enschede Noord die, in het kader van het Grote Stedenbeleid van de overheid, zijn opgezet en nu van start gaan.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie