Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Rivierenland 18-02-2002

Datum nieuwsfeit: 18-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Maandag, 18 februari 2002

---

Gewapende overval op bank in Zetten; medewerker neergeschoten
Twee personen hebben op 18 februari kort voor 09.00 uur een bank overvallen aan de Hoofdstraat in Zetten. Daarbij heeft één van de daders een medewerker van de bank neergeschoten; op het moment van de overval waren er drie medewerkers in het filiaal. De man is met een ambulance afgevoerd naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

Op dit moment is nog weinig bekend van de toedracht; wel is bekend dat de overvallers er vandoor zijn gegaan met een geldbedrag. De recherche van het district Rivierenland is direct gestart met de opsporing van de daders.

---

Afspraak: aanstelling gebiedsagent terwijl gemeente regierol veiligheidszorg oppakt

Derde gebiedsagent Didam benoemd

De gemeente Didam krijgt een derde gebiedsagent. Ronald Wilderdijk, (districtschef Rivierenland) heeft op 15 februari besloten dat mevrouw Wilma Engelage) zo snel mogelijk gaat starten met haar werkzaamheden.

De aanstelling is het gevolg van een afspraak die is gemaakt door de districtschef en de gemeente Didam. De gemeente deed de belofte serieus werk te maken van haar verantwoordelijkheid om de regie nadrukkelijker op te pakken op het gebied van de integrale veiligheidszorg. Bij de opening van de nieuwe politielokatie in Didam (aan de Hoofdstraat) op 12 december 2001 drong de districtschef hier reeds op aan. Daarbij deed hij de suggestie het aantal wijkplatforms in de gemeente uit te breiden van drie naar vijf en de gemeentelijke organisatie meer te enten op de veiligheidszorg in de wijken.

Veiligheidszorg is gezamenlijke verantwoordelijkheid Bij diezelfde gelegenheid gaf de districtschef aan dat de politie een derde gebiedsagent aan zou stellen (naast Kees Quist en Jos Nibbeling). Na een jaar zal de integraliteit van de veiligheidszorg worden geëvalueerd. Gebiedsgerichte veiligheidszorg is immers een verantwoordelijkheid van meerdere partners (waaronder gemeente en politie), en kan niet van één kant komen. De politie heeft met de aanstelling haar aandeel in de afspraak nagekomen en ziet met een gerust hart de inspanningen van de gemeente Didam tegemoet.
In gezamenlijk overleg zullen de gebieden in de gemeente worden verdeeld over de drie gebiedsagenten.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie