Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: Aarde, een planetaire visie

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Artis

Artis heeft een uitgebreid lezingenprogramma over gevarieerde onderwerpen. Deze lezingen worden gehouden in het Artis Planetarium. Daarnaast zijn er ook vele activiteiten.

De lezingen beginnen om 20.00 uur. De zaal is vanaf een half uur voor de aanvangstijd van de lezing geopend. Bij avondlezingen en avondvoorstellingen wordt voor niet-kaarthouders entree geheven: 7,50.

AARDE, een planetaire visie - 19 februari 2002, 20.00 uur - Planetarium

Prof. Dr. Harry N.A. Priem, Hoogleraar planetaire geologie Universiteit Utrecht en curator Artis Geologisch Museum
De aarde is een unieke planeet in ons zonnestelsel. Zij onderscheidt zich van de andere hemellichamen door de overvloed aan vloeibaar oppervlaktewater, de samenstelling van de dampkring (te veel zuurstofgas en te weinig kooldioxide), de alomtegenwoordigheid (op en nabij het oppervlak) van het Leven in al zijn verschijningsvormen, en het bezit van een uitgestrekte continentale korst. Maar er zijn ook opvallende overeenkomsten. Zo hebben onze naaste buren, Venus en Mars, in geologisch opzicht veel met de aarde gemeen. En ook zijn er aanwijzingen dat na de vorming van ons zonnestelsel, meer dan 4½ miljard jaar geleden, de condities op aarde en Mars gedurende vele miljoenen jaren niet zo verschillend waren.

Deze lezing gaat dieper in op de verschillen èn overeenkomsten tussen de aarde en de andere planeten van ons zonnestelsel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie