Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Atelier voor Interactieve Duurzaamheid Activiteiten van start

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Erasmus Universiteit Rotterdam

18 februari 2002

Atelier voor Interactieve Duurzaamheid Activiteiten van start

De voorzitter van het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, mw. dr. J.C. M. van Eijndhoven, de hoogleraar Industrieel Ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, prof.dr.ir. J.C. Brezet, en de wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Rotterdam, N. Janssens lossen op dinsdag 19 februari 2002 gezamenlijk symbolisch het startschot voor het AIDA-programma. AIDA staat voor Atelier voor Interactieve Duurzaamheid Activiteiten en richt op concrete ontwerpen voor duurzaamheid in de regio Rijnmond, zoals bij voorbeeld een boot op zonne-energie als openbaar vervoer in Rotterdam, een interactief infosysteem voor treinreizigers van en naar Rotterdam CS en de problematiek rond afval-inzamelen.

Als gevolg van deze samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en de twee universiteiten gaan studenten van de EUR en TUD gezamenlijk trachten innovatieve oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken aan te dragen. AIDA richt zich op studenten van alle studierichtingen en faculteiten. Binnen de EUR treedt de capaciteitsgroep Milieukunde, verbonden aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen op als coördinator, binnen de TUD is dat de capaciteitsgroep Milieugerichte Productontwikkeling van de Faculteit Ontwerpen, Constructie en Productie. De werkruimte van AIDA is gevestigd aan de Schiedamse Vest in hartje Rotterdam.

AIDA wordt een atelier in de ware zin van het woord. Samen met opdrachtgevers worden ideeën uitgewerkt, ontwerpen gemaakt en alles wat verder nodig is. Dit kan een economische analyse zijn, een logistieke analyse, afstemming met beleid, een marktonderzoek, een communicatieplan of een schets voor een verandertraject. Opdrachtgevers kunnen zijn: het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, de Roteb, de NS, de gemeentelijke Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, Milieubeleid Rotterdam, Centrum Beeldende Kunst.

Noot voor de pers
Start AIDA 19 februari 2002, 10.30 uur
Plaats: Schiedamse Vest 14, Rotterdam-centrum
De contactpersoon voor AIDA is dr. Hans Dieleman van de capaciteitsgroep Milieukunde, tel (010) 408 2050; e-mail (Dieleman@fsw.eur.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie