Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Vlees en vis: Sociaal plan 450 werknemers Dumeco

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Vlees en vis is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

19-02-2002

Eindelijk sociaal plan voor 450 werknemers Dumeco

Siward Swart, vakgroepbestuurder van CNV Vlees en vis, heeft met de directie van Dumeco een sociaal plan afgesproken voor de 450 werknemers die betrokken zijn bij de sluiting van de vijf vestigingen van het bedrijf. "Ondanks het langdurige proces van onderhandelen, waarbij onze leden zelfs het eindbod van Dumeco tussentijds hebben afgewezen, ben ik tevreden met het resultaat van dit sociaal plan."

Swart: "Ik heb nadat het eindbod van Dumeco was afgewezen door onze leden, een aantal zaken kunnen bijstellen." Werknemers hebben in het sociaal plan meer invloed gekregen bij de beoordeling van een nieuwe passende functie, binnen het bedrijf. In het tussentijdse eindbod stelde Dumeco nog dat het bedrijf bepaalde of een functie passend was of niet. "Voor werknemers die gedeeltelijk in de WAO zitten wordt nu een begeleidingsteam met bedrijfsarts ingezet of er voor hen werk op een andere vestiging is", aldus Swart. In het eerder gestelde eindbod wilde werkgever dat iedereen verplicht was om een carpoolregeling aan te gaan. Deze verplichting heb ik nog weten weg te halen. Daar waar het logisch is zullen werknemers hier gebruik van maken." Sommige locaties starten om 5 uur `s morgens met het werk, mensen die van één van de vijf te sluiten vestigingen komen kan dit niet verplicht worden gesteld.
Werknemers die niet herplaatst kunnen worden binnen het bedrijf kunnen kiezen tussen een herplaatsingstraject of een vertrekpremie. Deze premie varieert van 4.500 euro tot 11.000 euro. Afhankelijk van het aantal dienstjaren. Werknemers die voor een herplaatsingstraject kiezen krijgen op individueel niveau uitgelegd wat dit voor hem of haar betekent. En voor werknemers die vanwege herplaatsing moeten verhuizen, is er een verhuiskostenregeling.

Slachterij Dumeco maakte afgelopen najaar aan het personeel bekend dat er, in negen maanden, vijf vestigingen dicht gingen. De vestiging in Geleen sloot voor 1 november. Olst sloot voor de jaarwisseling. De vestiging in Eindhoven -voormalig Sturko Meat- moet dicht vóór maart 2002. Den Bosch wordt samengevoegd met Boxtel. Hierdoor verdwijnt de vestiging in Den Bosch. Als laatste zal de vestiging in Twello verdwijnen.

Houten, 19 februari 2002

Nadere inlichtingen:

Siward Swart (bestuurder),
0529 - 454545 (kantoor)
Nancy Abelskamp (persvoorlichter),
030 - 6348 242 (kantoor)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie