Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Steun voor alternatief watergebruik Vlaamse textielsector

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER VERA DUA VLAAMS MINISTER

VAN LEEFMILIEU EN LANDBOUW 19 februari 2002

STEUN VOOR ALTERNATIEF WATERGEBRUIK DOOR TEXTIELSECTOR

Vlaams minister van leefmilieu en landbouw Vera Dua gaat aan haar collega Jaak Gabriëls voorstellen om groene expansiesteun te geven aan drie
textielbedrijven die willen overschakelen naar een alternatieve waterbron.

De textielsector in West- en Oost-Vlaanderen is traditioneel een grote gebruiker van grondwater, meer bepaald van sokkelwater. De exploitatie van dit sokkelwater heeft de afgelopen decennia echter dergelijke proporties aangenomen dat deze waterlaag ernstig wordt aangetast. Door het invoeren van een hogere grondwaterheffing worden de bedrijven aangespoord om op zoek te gaan naar alternatieve bronnen voor hun proceswater.

Na een verkennende studie, uitgevoerd in opdracht van de administratie leefmilieu, wil een drietal bedrijven uit de streek van Waregem overschakelen op een andere waterbron. Verschillende bronnen zijn mogelijk, waaronder Leiewater en het effluent van de waterzuiveringsinstallatie van Waregem. Dit project vergt evenwel een aanzienlijke investering.

De minister heeft aan de betrokken bedrijven haar steun toegezegd en vraagt aan haar collega van economie op welke wijze een bijkomende financiële steun kan gegeven worden. Minister Dua denkt hierbij aan expansiesteun op basis van het milieucriterium.

info : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. (02) 553 27 81
e-mail: (persdienst.dua@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie