Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cd-rom voor verhuizers en verbouwers Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein

Cd-rom voor verhuizers en verbouwers

Iedereen die na 4 maart binnen of naar Nieuwegein verhuist of zijn huis renoveert, krijgt van de gemeente de cd-rom ´Gouden tips voor Duurzaam verhuizen en renoveren´ aangeboden. Hierop staan tips en informatie om huis en tuin op een milieuvriendelijke manier in te richten. Ook staan er interactieve spelletjes op waarmee de verhuizende inwoner zijn kennis kan testen. Met deze cd-rom wil de gemeente Nieuwegein duurzaamheid onder de aandacht brengen.

De cd-rom opent met een foto van een huis met een tuin. De inwoner kan hier met behulp van de muis doorheen wandelen. Onderweg krijgt hij of zij informatie aangereikt over milieuvriendelijker verven, isolatie, subsidiemogelijkheden, plaagdierenbestrijding, het Energie Prestatie Advies en nog meer. Ook voor verkoopadressen in Nieuwegein en omgeving kan de inwoners de cd-rom raadplegen. Deze bevat namelijk ook het Groene Katern dat in de gemeentegids staat.

De verhuizende inwoner krijgt de cd-rom aangeboden door zijn makelaar of woningbouwvereniging. Dit gebeurt bij de ondertekening van het huurcontract of het voorlopige koopcontract. Op deze manier komt de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon. Alle woningbouwverenigingen en makelaars in Nieuwegein werken mee aan het project. Inwoners die een bouwvergunning aanvragen krijgen de cd-rom ook aangeboden bij het loket ´Bouwen, wonen en woonomgeving´ van de Stadswinkel in het gemeentehuis.

Deze opzet past binnen de gedachte van het programma Overheidsloket 2000. Dit programma stelt dat de logica van de burger het uitgangspunt voor de overheid moet zijn. Dit betekent dat alle samenhangende vragen over bouwen en wonen zoveel mogelijk op één punt afgehandeld moeten worden. Samenwerking tussen verschillende organisaties leidt tot een betere dienstverlening aan de klant.

Een cd-rom over duurzaam verhuizen en renoveren is niet geheel nieuw: De gemeente IJsselstein bracht er al een eerdere versie van uit. De gemeente Nieuwegein heeft deze cd-rom echter uitgebreid met interactieve testen, actuele onderwerpen en lokale informatie.
---

Invoerdatum 19-2-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie