Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 19-02-2002

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 19-02-2002
Politieberichten van 18/2 (13.00 uur) t/m 19/2 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak vrachtwagens
Afgelopen weekend werd ingebroken in een viertal vrachtwagens, die geparkeerd stonden op het terrein van Brada aan de Snekertrekweg. Zie ook de politieberichten van 18/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur) Het bleek dat hoofdzakelijk geluidsapparatuur en cds uit de vrachtwagens waren weggenomen. Een medeweker van het bedrijf, een 37-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Drachten: aanrijding lichtgewonde
Maandag omstreeks 10.30 uur fietste een 47-jarige inwoonster van Drachten vanuit een uitrit bij Philips aan de Oliemolenstraat de weg op. Zij reed met haar fiets tegen een personenauto aan. Deze auto werd bestuurd door een 48-jarige inwoner van Drachten. De vrouw raakte lichtgewond en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Drachten: dealer aangehouden
Maandag omstreeks 12.00 uur werd op De Drift een 18-jarige inwoner van Joure aangehouden ter zake dealen. De verdachte was op het moment van aanhouding nog in het bezit van één bolletje heroïne De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De heroïne werd in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: lastige man
Maandag omstreeks 13.55 uur werd door de bedrijfsbeveiliging van een grootwinkelbedrijf aan de Nieuwestad een 20-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. Daar de man zich in het verleden schuldig had gemaakt aan winkeldiefstal, was de toegang tot de winkel hem ontzegd. De verdachte hield zich niet aan deze ontzegging. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tijdens de overbrenging beledigde hij de agenten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is de man heengezonden.

Makkum: oud kanon
Maandag omstreeks 13.30 uur werd samen met de E.O.D een bezoek gebracht bij een groothandel aan de Oliemolen. Aldaar stond een kanon dat ongeveer 15 jaar geleden door een 52-jarige inwoner van Makkum, enige mijlen boven Terschelling was opgedoken. Het kanon was afkomstig van een Duits oorlogsschip uit de 1e wereldoorlog. Het gevaarte weegt 2000 kilogram. Men was er nu achtergekomen dat er nog een scherp patroon in het kanon aanwezig was. De patroon zat vastgeroest. De E.O.D zal proberen de patroon te verwijderen, waarna deze tot ontploffing zal worden gebracht.

Leeuwarden: diefstal wasgoed
Van vrijdag op zaterdag werd uit een wasmachine van een wasserette aan de Mondriaanstraat hoek Eeskwerd wasgoed gestolen. Deze wasserette is voor studenten en bewoners van de twee flats aan de Modriaanstraat en alleen te betreden met een toegangspasje. Een 27-jarige inwoner van Leeuwarden had s-avonds de was in de machine gedaan en toen het de volgende ochtend deze weer wilde ophalen, bleek dat de gehele was (broeken, sokken, handdoeken, pull-overs, slips en bhs) was verdwenen. De man heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Maandag omstreeks 15.00 uur werd op de Drift een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 715 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens bleek dat het rijbewijs van de man reeds was ingevorderd en dat hij nog een aantal boetes had openstaan, bij niet betaling te vervangen door 40 dagen hechtenis De verdachte wilde niet betalen, waarna hij is ingesloten.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een kantoor aan de Jelsumerstraat. Aan de achterzijde van het pand werd een ruit vernield. Uit het kantoorgedeelte werd een computer met beeldscherm weggenomen. Een medewerkster, een 54-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak auto
Vrijdag tussen 20.00 en 20.20 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Passage. Een raam aan de bestuurderszijde werd vernield. Uit de auto werd een gsm weggenomen. Op het moment van de diefstal was er nog veel publiek op de been (koopavond). Misschien dat er mensen zijn die iets gezien hebben. De eigenaresse, een 36-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Goutum: afvallende lading
Maandag omstreeks 17.20 uur verloor een vrachtwagen op de Overijsselseweg een twintigtal zakken met veevoer. De zakken kwamen op het wegdek terecht. De vrachtwagen was van een bedrijf uit Haskerhorne en werd bestuurd door een 24-jarige inwoner uit dezelfde plaats. De bestuurder kreeg een bekeuring van 115 voor afvallende lading. Doordat een aantal zakken kapot was gereden, was het wegdek glad geworden. Ter plaatse werd het verkeer over één rijstrook geleid en werd door de politie verkeersregelend opgetreden. Dit had enige filevorming in de avondspits tot gevolg. Door Rijkswaterstaat werd een gedeelte van de weg afgezet en werd het wegdek schoongemaakt.

Sneek: vernielingen in woning
Maandag omstreeks 19.35 uur werd in een woning aan de Furmerusstraat een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte was de woning binnengedrongen van zijn ex-vriendin, een 23-jarige inwoonster van Sneek. De vrouw was op dat moment niet thuis. Toen zij thuiskwam, zag zij dat verschillende goederen (o.a.planten, beeldjes, mobiele telefoon) in haar woning waren vernield en dat de man, die onder invloed verkeerde, op de bank lag te slapen. Toen de vrouw de kamer binnenkwam, vloog de man haar aan en mishandelde haar. De vrouw vluchtte daarop de woning uit en waarschuwde de politie. Deze hield de man in de woning aan. Toen hij was aangehouden, probeerde de man te vluchten door over het balkon te springen. Dit lukte niet en hij werd geboeid overgebracht naar het bureau. De verdachte is ingesloten.

Drachten: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.20 uur werd op de Oppers een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 735 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 8 uren. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie