Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burenbelsysteem voor bedreigde ondernemers

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Kamer van Koophandel Flevoland
Persberichten: Burenbelsysteem voor bedreigde ondernemers

In Almere hebben 40 winkeliers uit het Almeerse winkelcentrum "De Bottelaarspassage" samen een oplossing gezocht om iets te doen tegen het fysieke en verbale geweld waar ze regelmatig mee te maken krijgen. De politie, de eigenaar van het winkelcentrum en de winkeliers zelf hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor veiligheid genomen.

In de Kamerkrant februari aandacht voor de Almeerse aanpak. De basis van de oplossing ligt in de sociale controle door burenhulp en in de garantie van de politie dat zij in geval van nood uiterlijk binnen 10 minuten ter plaatse is. Als technisch hulpmiddel voor dit systeem heeft elke winkelier een draadloos zendertje gekregen. Via knoppen op de zender kan de winkelier om assistentie van de buren vragen, danwel om hulp van de politie.

Watersportsector in Flevoland moet nu kansen pakken

In de Kamerkrant is HISWA regioconsulent Frank Gort aan het woord over de watersportbranche in Flevoland. Flevoland telt circa veertig ondernemers die actief zijn in deze branche. De HISWA is in Flevoland actief bezig het watersportgebied verder te ontwikkelen.

Andere onderwerpen in de Kamerkrant:

Een interview met Dennis Wijnschenk van Internetix B.V. uit Lelystad, die in samenwerking met de kamer van koophandel drie gratis websites onder Flevolandse ondernemingen heeft verloot. Vier jaar geleden is dit bedrijf begonnen met het ontwikkelen van een complete oplossing voor het onderhoud van websites. Het resultaat was een heel nieuw internet content management systeem, waar iedereen mee kan werken, en dat vooral voor het midden- en kleinbedrijf interessant is.

Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, organiseert van 4 tot en met 8 maart 2002 de nationale Nederland Gaat Digitaal (NGD) week. Een week waarin MKB-ondernemers op informatieve en interactieve wijze kennis kunnen maken met alle facetten van elektronisch zakendoen.

De Kamerkrant Flevoland wordt tien keer per jaar gratis toegestuurd aan ondernemers die in het handelsregister van KvK Flevoland zijn ingeschreven. Andere geďnteresseerden kunnen een gratis exemplaar afhalen in de infowinkels van de kamer van koophandel (in Lelystad het OndernemingenCentrum Flevoland, Het Ravelijn 1, en in Almere aan de Marktmeesterstraat 8a). Voor een abonnement geldt een jaarlijkse bijdrage in de administratiekosten van ¤ 22,50.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie