Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Financiële impuls voor sociaal-culturele instellingen

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Groningen

19
FEB
10.46

Persbericht

Financiële impuls voor sociaal-culturele instellingen 15-02-2002

De gemeente Groningen investeert in haar sociaal-culturele accommodaties. Dit staat beschreven in de nota Alle drempels weg. Het Juliana Welzijnsfonds (JWF) wil het gemeentelijk beleid op dit gebied ondersteunen en stelt daarom maximaal 756.000 euro beschikbaar.

28 Sociaal-culturele instellingen in Groningen kunnen elk een bijdrage van maximaal 27.000 euro verwachten voor het verbeteren van hun accommodaties. Voorwaarde hierbij is dat de voorgestelde verbeteringen voldoen aan de criteria die het JWF hiervoor stelt.

Het JWF is kortgeleden gestart met het project Bouwen aan stedelijk welzijn in Groningen, Friesland en Drenthe. Dit project is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de accommodaties van sociaal-culturele instellingen in de drie noordelijke provincies. Bij dit project zijn in totaal 96 accommodaties uit Groningen, Friesland en Drenthe betrokken.

De 28 sociaal-culturele instellingen in de stad kunnen tot 1 maart 2004 een aanvraag indienen voor het verbeteren van hun accommodaties, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid of energiezuinigheid. Ook kan het gaan om aanpassingen die de hinderwet-, arbo-, en milieuwetgeving voorschrijven.

Bij goedkeuring van deze plannen levert het JWF een bijdrage van 60% in de investeringen, tot een maximum van 27.000 euro per accommodatie. Voorwaarde bij de toezegging is dat de gemeente zorgt voor de financiering van de resterende 40%.

Voor Groningen kan dit dus een extra investering van maximaal 756.000 euro betekenen, bovenop het bestaande budget van 1.225.000 euro.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie