Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maybach komt in herfst 2002

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

19-2-2002

Maybach komt in herfst 2002

Tijdens de 72ste Autosalon van Genève, die wordt gehouden van 7 tot en met 17 maart, krijgt het publiek voor het eerst in zestig jaar het topmerk Maybach weer gepresenteerd.

De Maybach expositie neemt het publiek mee terug in de historie langs de legendarische automobielen die in hun glorietijd tot de absolute top van de Duitse auto-industrie behoorden. Met hun unieke technische eigenschappen, uitstekende kwaliteit en exclusieve styling maakten deze imposante limousines faam over de hele wereld.

Elke Maybach werd met de hand gebouwd volgens de eisen en wensen van de klant, op het chassis en de motor na. Het vlaggenschip was de Maybach Zeppelin, voorzien van een adembenemende V12-motor. Met een lengte van ongeveer 5,5 meter was dit de grootste Duitse auto in zijn tijd.

De legendarische naam Maybach maakt nu een nieuwe start als zelfstandig merk binnen het DaimlerChrysler concern; medio herfst 2002 debuteert de nieuwe Maybach limousine. Met een ongekende ruimte, ultieme technologie en exclusieve stijl treedt deze topklasse automobiel in de voetsporen van de Maybachs van weleer. Dit is met name te danken aan de nauwe samenwerking met zustermerk Mercedes-Benz, dat internationaal aan kop gaat met innovaties op het gebied van veiligheid, comfort, betrouwbaarheid en duurzaamheid. De nieuwe Maybach profiteert volop van deze vooruitstrevende Mercedes-Benz technologie.

Het legendarische logo, twee overlappende Ms in een bolle driehoek, siert ook de nieuwe Maybach. Het enige verschil is dat MM voorheen stond voor Maybach Motorenbau en nu voor Maybach Manufaktur.

De beste techniek en een ijzersterke traditie dragen ertoe bij dat Maybach een vitale nieuwkomer is binnen het DaimlerChrysler concern. Medio herfst 2002 zet Maybach de traditie van grote en zeer ruime limousines voort met een opvolger van de legendarische Zeppelin. Net zoals in het legendarische topmodel van 1930 helpt een V12 de nieuwe Maybach aan superieure kracht en prestaties. Deze Type 12 motor, die zijn debuut beleeft op de Autosalon van Genève, is goed voor een maximum vermogen van 405 kW (550 pk) en een maximum koppel van 900 Nm.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie