Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Peugeot Erkend Schadeherstel

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Peugeot Nederland

De RC`s
Peugeot Erkend Schadeherstel

De RC`s
Met de nieuwe RCs laten de ontwerpers en de technici van Automobiles Peugeot zien waartoe ze in staat zijn als het gaat om de passie voor het merk in een auto uit te drukken.
De liefde voor autos, gevoed door rationele emoties, doorkneed met vakmanschap en cultuur, altijd tot de verbeelding sprekend, soms wat dromerig maar toch onvermoeibaar, heeft zn vruchten afgeworpen en wel in de vorm van twee 2+2 coupés die onderling verschillen in hun dwarsgeplaatste middenmotor: een benzinemotor voor de RC(versie schoppen aas) en een HDi-diesel voor de RC(versie ruiten aas).

De kleur van de carrosserie verraadt het onderscheid: zwart voor de RC schoppen aas met de 2.0 l benzinemotor van 133 kW en rood voor de auto met de 2.2 l HDi-diesel van 129 kW. De totale lengte van elk van deze concept-cars is 4,30 m, de wielbasis meet 2,80 m en de breedte en hoogte zijn 1,80 m resp. 1,15 m. De spoorbreedte vóór is 1,60 m terwijl die aan de achterkant 1,50 m is.

De monocoque van een RC is opgebouwd uit geïmpregneerd carbonvezel op honingraatpanelen; het geheel is verlijmd door verhitting in een autoclaaf. Deze zelfdragende structuur omvat een kooi van THLE-staal en vormt, samen met het dakpaneel, een sterke en stijve constructie waaraan de uitwendige carrosseriedelen en de semi-vleugeldeuren zijn bevestigd.

Binnen deze structuur heeft de brandstoftank een plaats gekregen en zijn de bevestigingspunten van de voorwielophanging en de stuurinrichting aangebracht. De aandrijfunit is gemonteerd in een buizenframe dat als één geheel aan de achterzijde van het chassis bevestigd. De schokdempers en de draagarmen van de achterwielophanging zijn direct aan de monocoque gemonteerd.

Aan de achterzijde van de auto, daar waar de luchtstroom de carrosserie loslaat, is een instelbare vleugel aangebracht. Normaal is de neerwaartse lift van de auto neutraal (SCz = 0), maar door de vleugelrand tot maximaal 40 mm te verplaatsen, kan de bestuurder desgewenst de aërodynamische druk op de achterwielen vergroten.

De bijzondere vorm van de in de carrosserie gelijmde voorruit zorgt voor een breed zicht, ondanks dat de ruit ver naar voren is geplaatst. Omdat de beide ruitenwissers met regensensor elk een eigen elektromotor hebben, kon het ruitenwissermechaniek dat vaak onevenredig veel ruimte in beslag neemt, geheel weggelaten worden. Een elektronische regelunit, aangestuurd door regensensoren, zorgt ervoor dat de wisserarmen synchroon lopen. De wisserarmen zijn erg plat uitgevoerd, om zo min mogelijk luchtweerstand te veroorzaken.

Voor de aandrijfunits is een keuze gemaakt uit het bestaande motorenaanbod. Vanwege het sportieve karakter van de autos zijn de motoren centraal, vlak vóór de achteras, geplaatst. De motoren zijn opgehangen in speciale silentblocs die het doorgeven van eventuele trillingen tegengaan.
De benzinemotor is een viercilinder in lijn met dubbele bovenliggende nokkenassen en 4 kleppen per cilinder. De motor heeft een inhoud van
1.997 cm3 en levert een maximaal vermogen van 133 kW en een maximum koppel van 202 Nm.
De HDi-dieselmotor is een viercilinder in lijn met een cilinderinhoud van 2.168 cm3, dubbele bovenliggende nokkenassen en 4 kleppen per cilinder. Door aanpassingen aan o.a. de vorm van de verbrandingskamers, de inspuitdruk, verstevigde drijfstangen en een nieuwe turbocompressor levert de motor nu een maximum vermogen van 129 kW en een maximum koppel van maar liefst 400 Nm. Vanzelfsprekend is een roetfilter in het uitlaatsysteem opgenomen. De radiateur van het koelsysteem is vóór in de auto geplaatst. De lucht die tijdens het rijden door de radiateur wordt geblazen verlaat de auto vlak achter de voorwielen. Dit heeft een gunstig aërodynamisch effect en zorgt voor een beter rendement van het koelsysteem. De HDi-motor heeft bovendien een extra warmtewisselaar (lucht/koelvloeistof). De leidingen tussen de motor en de radiateur lopen door de centrale tunnel van de monocoque.

De motoren van de RCs zijn gekoppeld een 6-versnellingsbak. De overbrengingsverhoudingen van deze elektro-hydraulisch gestuurde ML6 C-bak zijn bij beide motoren verschillend. Ze kunnen handmatig bediend worden met de pook op de middentunnel of met schakelaars op het stuurwiel. Desgewenst kan de bestuurder het schakelen ook helemaal overlaten aan de elektronica.
De voor- en achtertrein zijn opgebouwd uit bovenste en onderste draagarmen in de vorm van triangels. Bijzonder is het speciale ontwerp van de fusees. De bewegingen van de carrosserie in lengte- en dwarsrichting hebben nauwelijks nog invloed op de stand van de wielen. Daardoor stuurt de auto zeer exact en wordt een bijdrage geleverd aan het dynamisch comfort.
De onderste draagarmen van de vooras zijn hol, geprofileerd en vervaardigd van staal. De bovenste draagarmen zijn van aluminium.

De achteras heeft dezelfde draagarmen als de voorzijde met dit verschil dat de bovenste draagarmen ook dienen als bevestigingspunt van de schokdemper.
De autos hebben rondom keramische remschijven; dat bespaart gewicht en dit type schijf is beter bestand tegen hoge temperaturen. De Peugeot-remklauwen hebben elk vier remzuigers.

De RCs staan op 18 inch velgen van een magnesiumlegering. De Michelin Pilot Sport-banden (maat 245/45 R18) hebben een opvallende rode ring om het loopvlak.
De prestaties en de berekende verbruikscijfers van de beide RC modellen zijn in de tabel weergegeven.

0 tot 100 (km/h) 6

1.000 m vanuit stilstand 26
Topsnelheid 230 km/h
Gemiddeld verbruik (l/100 km) RC schoppen aas 7,7, RC ruiten aas 4,9 CO2 -uitstoot(g/km) RC schoppen aas 183, RC ruiten aas 132 Geschat ledig gewicht (kg) 900 à 950

De RC verhult zn afkomst niet. Het front heeft alle hedendaagse kenmerken van het merk waarbij de katachtige koplampunits verwijzen naar de leeuw in het logo.

Het helderrode glas van de achterlichten laat de moderne lichttechniek duidelijk zien en herinnert door zijn vorm tegelijkertijd aan vervlogen tijden.

Vanaf de eerste schetsen hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de staart van een schorpioen. De centrale tunnel loopt door naar de achterkant van de auto om daar naar boven af te buigen en onder het dak door te eindigen bij de voorruit.

Het interieur is in dezelfde stijl vormgegeven als de buitenzijde; sportief met gebruik van aluminium en roestvrij staal. De kussens van de carbonfiber kuipstoelen zijn bekleed met stof en leer in de kleuren rood en zwart. Ze zijn in lengte en hoogte verstelbaar en ze kunnen gekanteld worden. De veiligheidsgordels zijn van het type full-harness.
Het met leer beklede dashboard herbergt een instrumentenpaneel dat zowel digitaal (snelheidsmeter) als analoog (toerenteller) is.

Het elektrisch systeem is gebaseerd op dat van de nieuwste 307 met multiplexbedrading. De autos zijn voorzien van automatische airconditioning, automatisch in- en uitschakelende verlichting en ruitenwissers en een boordcomputer.

De RCs hebben een geïntegreerde radiotelefoon met CD-speler, navigatiesysteem met 7-inch kleurenscherm en automatisch oproepsysteem.

Utrecht, februari 2002

Peugeot Erkend Schadeherstel
Onlangs heeft Peugeot Nederland N.V. opnieuw Peugeot Erkend Schadeherstel (PES) geïntroduceerd, een initiatief uit 1997. Het doel van Peugeot Erkend Schadeherstel is om Peugeots bij ruit- en plaatwerkschade binnen de eigen dealerorganisatie te repareren.

De auto wordt gerepareerd met originele Peugeot-onderdelen, zodat de auto zijn waarde behoudt en de dealer bij inruil weet welke auto hij/zij inruilt. Andere voordelen voor de klant zijn: behoud van de fabrieksgarantie, de administratieve schadeafhandeling door de dealer, de extra aandacht voor veiligheid en het merkgarantiebewijs dat de klant na reparatie ontvangt.

Peugeot Erkend Schadeherstel is de reactie op het feit dat Peugeots door tussenkomst van verzekerings- en leasemaatschappijen nu vaak nog bij een niet-merkgebonden schadebedrijf gerepareerd worden. PES richt zich in eerste instantie op de particuliere klant aangezien deze zelf beslist waar de auto gerepareerd wordt.

Als de Peugeot-dealer volgens de voorschriften van het Peugeot Erkend Schadeherstel op een goede wijze met autoschade omgaat, krijgt de dealer de titel Erkend Schadeherstel Bedrijf. Hiervoor moet de dealer voldoen aan een aantal eisen op het gebied van opleiding, kennis, uitrusting en kwaliteit. Deze eisen worden regelmatig gecontroleerd door een externe deskundige. De klant blijft zo verzekerd van de hoogste service op het gebied van schadeherstelwerkzaamheden.

Na reparatie en kwaliteitscontrole door de dealer krijgt de klant het merkgarantiebewijs mee. Daarmee heeft de klant zwart op wit het bewijs dat de auto door vakmensen volgens de fabrieksnormen is gerepareerd, met gebruik van originele onderdelen. Een erkende dealer geeft 2 jaar Peugeot merkgarantie op elke herstelde schade.

Utrecht, februari 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...