Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 19-02-2002

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur

Niets erin, niets eruit

WOERDEN Op maandag 18 februari heeft de politie in het kader van de preventiecampagne `Niets erin, niets eruit` een controle uitgevoerd.

De controle vond in de ochtend en het begin van de middag plaats op de Singel, Beatrixstraat, Julianastraat en de Leidsestraatweg. In totaal werden 42 voertuigen gecontroleerd. Vijf daarvan bleken in het geheel niet te zijn afgesloten, terwijl er ook nog zichtbare buit in lag. In zeventien auto`s die wel afgesloten waren, lag duidelijk zichtbare buit zoals radio`s, jassen, CD`s en dergelijke. In twintig autos lag geen zichtbare buit en zij waren goed afgesloten.

Bestuurder onder invloed

BREUKELEN In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 februari is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 00.45 uur controleerden politiemensen op de Karel Doormanweg een 46-jarige automobilist uit Breukelen. Zij constateerden dat de man naar alcohol rook en uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,35 promille (545 ug/l), bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Man gewond na aanrijding

KOCKENGEN Op maandag 18 februari is bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets, de bromfietser gewond geraakt.

Rond 12.05 uur reed een 59-jarige automobilist uit Nijmegen over de Roerdomp, komende uit de richting van de Fuut. Op de kruising met de Dreef verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 69-jarige bromfietser uit Kockengen. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beiden, waarbij de bromfietser ten val kwam.

De automobilist waarschuwde een huisarts die in de buurt woonde. Hij constateerde dat de 69-jarige man vermoedelijk zijn heup had gebroken en verzocht de komst van een ambulance. De bromfietser is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en is daar opgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie