Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Naar geïntegreerde samenwerking binnen Brugse regio

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Naar een geïntegreerde samenwerking binnen de Brugse regio: 10 burgemeesters uit de regio hielden eerste overleg op 18 februari 2002
Brugge, 19/2/2002
De Provincie West-Vlaanderen trekt, samen met de steden en gemeenten, de kaart van de regionale ontwikkeling. Ook in de regio Brugge wordt actief geïnvesteerd in het opzetten van een streekgerichte en geïntegreerde samenwerking. Een eerste belangrijke en cruciale stap hierin vormt het uitbouwen van een structureel overlegplatform voor de steden en gemeenten uit het Brugse arrondissement.

Op 18 februari 2002 kwamen de burgemeesters van het arrondissement voor t eerst samen voor een dergelijke ronde tafel en beslisten meteen dit vanaf nu iedere twee maand over te doen. Het zijn de heren D. Bisschop van Damme, H. Cuypers van Zuienkerke, N. De Cuyper van Torhout, L. Lippens van Knokke-Heist, P. Moenaert van Brugge, L. Monset van Blankenberge, W. Van Parijs van Beernem, L. Vanparijs van Oostkamp, H. Verhegge van Zedelgem en R. Verleye van Jabbeke.

Bedoeling is om met deze 10 een structureel overlegplatform te creëren op het niveau van de burgemeesters. Dit platform moet de kans bieden met de collegas ervaringen uit te wisselen omtrent het aanpakken van gemeentelijke problematieken, maar vooral ook te komen tot een afstemmen van het beleid en de beleidsinitiatieven en tot het gemeenschappelijk streven naar een duurzame ontwikkeling op sociaal-maatschappelijk en economisch vlak van de streek.

Dit burgemeesteroverleg vormt de basis van een gans concept rond streekontwikkeling dat vanuit de Provincie West-Vlaanderen wordt geïnitieerd en gestimuleerd in de diverse regios in de provincie. Het Brugse verhaal komt met deze eerste ronde tafel nu echt goed van start. Op korte termijn wordt het Kasteel Tillegem in Sint-Michiels effectief in gebruik genomen als streekhuis. En ook de gesprekken met andere socio-economische streekactoren zijn volop aan de gang. De Provincie en de steden en gemeenten willen de krachten in de streek bundelen, samen met deze van de bestaande actoren. Via deze geïntegreerde en grensoverschrijdende werking wordt gestreefd naar een uniform, gedragen, streekgericht, rationeel beleid met als doelstelling de verdere duurzame ontwikkeling van de ganse streek.

Het burgemeesteroverleg, waar ook de Provincie in is vertegenwoordigd met de lokale gedeputeerde Dirk De fauw, wordt met een beurtrol voorgezeten door een van de dienstdoende burgemeesters. Patrick Moenaert, burgervader van de centrumstad van de streek, zal deze rol in een eerste periode op zich nemen en het voortouw nemen om dit overleg uit te bouwen tot een degelijk en constructief overlegplatform. Binnen de Provincie kan hij hierbij verder ook rekenen op de ondersteuning van een streekcoördinator. In elke streek wenst de Provincie via dergelijke sleutelfiguur bij te dragen tot een verdere uitbouw van geïntegreerde en streekgerichte samenwerking.

Voor meer informatie over dit initiatief kan men terecht in het provinciehuis Boeverbos,
Koning Leopold III-laan 41 8200 Sint-Andries
Bij de heer Tom Van Welden 050/40 34 17
of via e-mail : tom.van_welden@west-vlaanderen.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie