Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 Hilversum kiest voor doorstroming en jongerenhuisvesting

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: D66 Hilversum
Zoek soortgelijke berichten

D66 Hilversum

D66:
Meer doen
aan jongerenhuisvesting!

Actueel D66 Hilversum

D66 Hilversum kiest voor doorstroming en jongerenhuisvesting

D66 Hilversum kiest voor een betere doorstroming op de woningmarkt en wil meer doen aan jongerenhuisvesting. Tevens wil de partij speciale aandacht voor ouderenhuisvesting en investeren in stedelijke vernieuwing. Dat blijkt uit het nieuwe verkiezingsprogramma van de Hilversumse democraten.

D66-lijsttrekker Erik Boog vindt een goed volkshuisvestingsbeleid van groot belang. "Helaas is er in de politiek te weinig aandacht voor. De politiek staat teveel op afstand. Dat is heel jammer, want er zijn een paar grote knelpunten die we moeten oplossen." Boog wil met name meer doen aan de positie van jongeren op de woningmarkt. "Jonge starters hebben nog steeds grote moeite om geschikte en betaalbare woonruimte te vinden. Daar moeten we als politiek en woningcorporaties harder mee aan de slag."

Erik Boog was -voordat hij raadslid werd- lid van Werkgroep Jongerenhuisvesting Hilversum. "Ook in de gemeenteraad blijf ik mij inzetten voor jongerenhuisvesting. Er gebeurt wel meer dan vroeger, maar nog steeds te weinig. Het creëren van betaalbare jongerenhuisvesting moet meer aandacht krijgen. Kamerverhuur moet worden gestimuleerd en bij nieuwe bouwplannen moet meer ruimte gemaakt worden voor betaalbare startersappartementen. Ook moet er een professioneel steunpunt jongerenhuisvesting komen om de bemiddeling en de informatievoorziening te verbeteren."

D66 wil ook een ander probleem in de woningmarkt aanpakken: het gebrek aan doorstroming. Boog: " De doorstroming op de woningmarkt moet worden verbeterd door strategische nieuwbouw en betere woonruimteverdeling. Ook wil D66 doorstroombemiddelaars inzetten. Zij bemiddelen bij de woonwensen van huurders die willen verhuizen naar een duurdere huurwoning. Mensen die een goedkope woning achterlaten zouden aanspraak moeten kunnen maken op een aantrekkelijk dienstenpakket. Dit dienstenpakket kan bijvoorbeeld bestaan uit een verhuiskostenvergoeding of een huurgewenningsbijdrage."

Boog denkt daarmee ook ouderen aan een geschiktere woning te kunnen helpen. "Veel ouderen willen wel verhuizen naar een kleinere woning, maar willen daarbij geholpen worden. Ook zien sommige ouderen op tegen de kosten van een verhuizing. Een financiële tegemoetkoming kan ouderen dan helpen." Overigens wil D66 ouderen ook de kans geven om langer zelfstandiger te blijven wonen. "Als er in de buurt meer zorgfaciliteiten komen voor ouderen, dan kunnen ze langer in hun vertrouwde buurt blijven wonen. D66 juicht dan ook de ontwikkelingen in de stedelijke vernieuwing zeer toe. Bijvoorbeeld in De Liebergen in Hilversum Oost wordt hard gewerkt aan een betere combinatie van wonen en zorg. Voor een gemeente als Hilversum met steeds meer ouderen is dat heel belangrijk."

28-01-02


D66 HILVERSUM

Telefoon/fax:
035 - 6221539

Post naar:
D66-fractie
Gijsbrecht van Amstelstr. 105-B 1214 AW Hilversum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie