Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bondgenoten bezorgd over overname baksteenfabrieken

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten bezorgd over overname baksteenfabrieken

FNV Bondgenoten bezorgd over overname baksteenfabrieken

FNV Bondgenoten maakt zich zorgen over de gevolgen voor het personeel van de Nederlandse baksteenfabrieken van Hanson PLC die door de Oostenrijkse gigant Wienerberger AG worden overgenomen. Hoewel de overname nog moet worden goedgekeurd door de Europese Commissie, is FNV Bondgenoten bang dat de nieuwe eigenaar een reorganisatie door gaat voeren.

De Europese Commissie doet pas over een half jaar uitspraak over de overnameplannen. Ongeacht die uitspraak, wil FNV Bondgenoten in ieder geval van de nieuwe eigenaar zwart op wit hebben, dat de bond betrokken wordt bij een sociaal plan voor het geval er consequenties zijn voor het personeel. Terca Nederland, de Nederlandse poot van Wienerberger, heeft die garantie gister onmiddellijk gegeven.

Piet Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten: 'Het is voor de mensen bij Hanson vreselijk dat ze nog een half jaar in onzekerheid zitten en maar moeten afwachten wat de Europese Commissie gaat zeggen en wat voor gevolgen dat heeft voor hun baan. En er was al maanden onrust door de geruchtenstroom rond een mogelijke overname'.

Ook als de overname de Europese Commissie niet doorkomt, is er onzekerheid. Hanson PLC wil namelijk af van haar baksteenactiviteiten op het Europese vasteland, omdat die te weinig zouden opbrengen.

Bij de overnameplannen gaat het om 10 fabrieken en 3 handelsondernemingen van Hanson. Daar werken zo'n 350 mensen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie