Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Offringa benoemd tot hoogleraar Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit van AmsterdamGeachte redactie,

Bijgaand een persbericht over twee benoemingen tot hoogleraar.

Dr. M. Offringa (1958) is per 1 januari 2002 benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel gericht op het ontwikkelen van de klinische epidemiologie in de kindergeneeskunde.

Martin Offringa behaalde in 1985 zijn artsexamen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij specialiseerde zich achtereenvolgens in de epidemiologie en de kindergeneeskunde in Rotterdam en in de neonatologie in het Academisch Medisch Centrum (AMC/UvA) in Amsterdam. In 1995 werd hij geregistreerd als kinderarts. In dat jaar promoveerde hij ook aan de Erasmus Universiteit, op het proefschrift 'Seizures associated with fever. Contributions to a rational management'.
In 1997 volgde de registratie als neonatoloog en epidemioloog. Sinds 1995 is hij verbonden aan het AMC, waar hij thans staflid en onderzoekscoördinator is van de afdeling Neonatologie in het Emma Kinderziekenhuis.
Hiernaast is Offringa mededirecteur van het Nederlandse Cochrane Centrum. In het kader van de 'Cochrane Collaboration' zijn wereldwijd duizenden mensen in de gezondheidszorg actief bezig met het vervaardigen, verspreiden en actueel houden van systematische literatuuroverzichten over alle interventies in de gezondheidszorg.

Dr. W.J.J. van Rooij (1954) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Neurovasculaire interventieradiologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel, die aan de universiteit is gevestigd vanwege het Genootschap ter bevordering van Natuur-, Genees- en Heelkunde.

Willem Jan van Rooij behaalde in 1980 zijn artsexamen aan de Universiteit Utrecht (UU). Na zijn militaire dienstplicht specialiseerde hij zich in het Academisch Medisch Centrum (AMC/UvA) in Amsterdam. In 1987 werd hij geregistreerd als radioloog. Sindsdien is hij als radioloog verbonden aan het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.
De afgelopen jaren is Van Rooij diverse malen in het buitenland geweest voor het geven van trainingen en patiëntenbehandeling op het gebied van de interventieneuroradiologie: in Parijs, Zürich, Toronto en Melbourne. In 1998 promoveerde hij aan de UU op het proefschrift 'Endovascular treatment of cerebral aneurysms'.
Van Rooij zal als hoogleraar circa één dag per week onderwijs verzorgen en klinisch onderzoek doen op het gebied van interventieneuroradiologie, in het bijzonder met betrekking tot de behandeling van patiënten met aneurysma, de meest voorkomende vaatafwijking in de hersenen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie